Австралійські фахівці запропонували новий метод лікування сезонної лихоманки – полінозу. Для цього було запропоновано давно відомий засіб – ботокс.


Австралійські фахівці запропонували новий метод лікування сезонної лихоманки – полінозу. Для цього було запропоновано давно відомий засіб – ботокс.
Вчені Австралії здійснили перші вдалі випробування використання ботокса (поширеного засобу від зморшок) як ліки від полінозу (сезонного лихоманки).
Як висловився Філіп Бардін, професор Моншского медичного цента Мельбурна, це новий метод застосування старих препаратів. Ботокс широко використовується в медицині для лікування дитячого церебрального паралічу, а також з метою зменшення спазмів м’язів після інсультів.

Лікування полінозу ботоксом

Лікування ботоксом полінозу дуже просте. Гель з ботоксом вкладається в носову порожнину. Це позбавляє людей від симптомів сезонної алергії – свербежу в очах, нежить, чхання. Гель діє до трьох місяців.
У чому причина такого ефекту? Професор Бардін пояснює, що була злегка змінена молекула ботокса. Тепер вона здатна проникати крізь шкіру, а також слизову оболонку носа. Лікування сезонної алергії полягає в тому, що ботулінічний токсин впливає на нервові клітини в носі, в результаті чого блокується виділення деяких сполук, які провокують розвиток симптомів захворювання.
Скоро фахівці планують проведення клінічних випробувань, в яких візьмуть участь 70 осіб.
Для довідки: ботокс почав застосовуватися в 1990-х роках. Завдяки його застосуванню пацієнти, які лікувалися у офтальмолога, позбулися проблем некерованого моргання. Заодно стало менше зморшок. Останнім часом ботокс широко застосовується для лікування нетримання сечі і хронічних мігреней.
Дещо раніше було зроблено заяву співробітниками Базельського університету про успішне лікування депресії у жінок за допомогою ін’єкцій ботокса.