Пологи залишилися позаду, тепер можна насолоджуватися радістю материнства. Але іноді з сумом доводиться констатувати, що період вагітності залишив на згадку про себе зайві кілограми. Звичайно ж, не у всіх жінок після пологів з’являється зайва вага. Швидко допоможе впоратися із зайвими кілограмами хороший обмін речовин. Завдяки йому, можна повернути колишні форми за шість місяців.


Пологи залишилися позаду, тепер можна насолоджуватися радістю материнства. Але іноді з сумом доводиться констатувати, що період вагітності залишив на згадку про себе зайві кілограми. Звичайно ж, не у всіх жінок після пологів з’являється зайва вага. Швидко допоможе впоратися із зайвими кілограмами хороший обмін речовин. Завдяки йому, можна повернути колишні форми за шість місяців. Перечитайте нижченаведені правила і ви будете знати, як схуднути після пологів.

1. Годування груддю. Якщо ви годуєте дитину грудьми, то зайві кілограми будуть йти швидше. Природне вигодовування кожен місяць буде віднімати у вас по 0,5 кг. Однак це правило буде працювати тільки за умови, що ваше харчування є збалансованим. Чай з жирним молоком, та інші калорійні продукти, що сприяють збільшенню кількості молока, не будуть сприяти стабілізації ваги.

2. Щоденні прогулянки. Виходьте з дитиною кожен день гуляти в парк. Намагайтеся менше сидіти і більше рухатися. Навіть якщо ви трохи втомилися краще прогулюватися повільним кроком. Подумайте про ваших убраннях в шафі, які поки просто висять на вішалках і чекають своєї години. Рух – ось те, що спалює калорії.

3. Домашні справи. Ведення домашнього господарства – можуть замінити вам тренування в спортзалі. Прання, готування, прибирання – спалюють жири не гірше тренувань. Хочете худнути, не перекладайте все на інших членів сім’ї. Нехай вони допомагають вам тільки тоді, коли ви втомилися або зайняті іншими справами.

4. Фітнес-клуб. Якщо зі здоров’ям у вас проблем немає, то вже через місяць після пологів можна почати перші тренування. Тільки обов’язково поставте до відома свого тренера, що ви годуюча мама. Він порекомендує комплекс вправ, як зробити живіт плоским. При відсутності можливості відвідувати спортзал, виконуйте нескладні вправи вдома. П’ятнадцять хвилин вільного часу для занять кожен день, і через місяць ви зможете оцінити перші результати.

5. Слінги. Також допомагає скинути зайву вагу носіння дитини в слінгу. Коли дитина навчитися ходити, грайте разом з ним в рухливі ігри.

6. Харчування. Поки ви годуєте дитину грудьми, на дієту сідати не варто. Єдине, що можна зараз зробити, переглянути раціон харчування. Не налягайте на жирну їжу. Це і дитині шкоду, і позначиться на фігурі. В перервах між прийомами їжі пийте чисту воду, щоб талія стала тоншою.

Гарний настрій, турбота про своє тіло і радість від материнства, не дадуть зайвим кілограмам жодних шансів!