Вересень – ідеальний місяць для початку занять фітнесом?! Ганна Міляєва, Міс Спорт 2012, фітнес-експерт, персональний тренер, бізнес-коуч розповідає про те, чому для походу у фітнес-клуб настав ідеальний час.

Літо вже підійшло до кінця і, поступово жителі мегаполісів повертаються з південних узбереж і дачних ділянок назад додому. А це значить, тема ідеальної фігури знову стає актуальною. Чомусь вважається, що найбільш сприятливий і оптимальний період для схуднення – весна. Осіння ж фізична активність з лишком може скласти конкуренцію весняному вдосконалення!

Для більшості людей новий рік починається не з першого січня, а саме з першого вересня. Отже, і нове життя, з правильним харчуванням і регулярними тренуваннями варто починати, переступивши цей психологічний рубіж. Незаперечні переваги початку занять фізичною навантаженням восени очевидні – це і нові набори в групи, і вигідні пропозиції щодо занять, а також ваша бадьорість духу після відпустки. Хочете займатися у фітнес-клубі? Відмінно! Після річного «затишшя» в спортзалах фітнес-клуби готують нові пакети співпраці з привабливими цінами і умовами для любителів фітнесу.

До того ж, скорочення світлового дня сигналізує нашому організму, що наближається зима, обмінні процеси сповільнюються, і потихеньку починають формуватися жирові «запаси на зиму». Та й літня спека, плавання, екскурсії, прогулянки, нічні вечірки, робота на дачі залишилися в минулому, а з ними – і підвищені енерговитрати. Але осіння пора – час не замінювати овочі та фрукти на офісні чаювання з шоколадками, це відмінний період для пролонгації виробленого влітку режиму харчування і фізичної активності. Продовжіть задоволення від енергійних танців, купивши абонемент в танцювальну студію, отримаєте максимум емоцій, продовживши сезон пляжного волейболу в спортзалі, отримаєте порцію адреналіну від стрибків на вейкборді в басейні з лебідкою не менше, ніж при катанні на відкритій воді. Таким чином, будь-який вид фізичного навантаження, який припав вам до душі, абсолютно реально продовжити в закритих приміщеннях і на майданчиках, зберігши і поліпшивши річні результати по контролю ваги!

– Осінь дощова пора, час депресій і поганого настрою…. Так стверджують люди, які не бажають змінювати що-небудь у своїй сірій життя. А ті, хто готовий зробити своє життя яскравішим і наповнити її новими відчуттями тут же почнуть вибирати вид фітнесу, який їм найбільше подобається, так як саме фізичне навантаження – найкращий засіб від депресії та поганого настрою! Переконайтеся в цьому самі. Хочете відволіктися від рутинної роботи – бігом в спортклуб, фітнес освіжить ваші думки і створить бойовий настрій! Бажаєте підвищити самооцінку – поспішайте вдосконалювати своє тіло, займаючись, наприклад, капоейрою або східними єдиноборствами: повірте, тільки вольовим і сміливим, впевненим у собі людям вдається змінити свій зовнішній вигляд! Хочете здобути нові знайомства та додати романтики в своє життя – швидше записуйтеся на сальса, танго і волейбол: такі види руховий активності підвищать рівень вашого спілкування в кілька разів і депресію як рукою зніме!

Але є ще одна причина, займатися фітнесом восени. Це майбутні новорічні свята. Збережіть правильне харчування і виберіть для себе 2 нових види фізичного навантаження, наприклад, плавання і гімнастику, якими ви будете займатися регулярно і з задоволенням. Літо закінчилося, а вам, як і раніше, хочеться більше бувати на вулиці чи за містом? Здорово! Захопіть з собою кращого друга і вирушайте на щоденні годинні прогулянки, пробіжки або їзду на велосипеді. Це дозволить зустріти Новий рік у відмінній формі і сукню своєї мрії. А вправи на утримання рівноваги і прес, нагадають про себе, коли ви вирішите стати на гірські лижі чи сноуборд, спростивши вашому тілу знайомство з новим і незвичним видом навантажень.

Почніть займатися собою восени – це економія коштів, розвиток і вдосконалення себе і шлях до Стрункого Новому Році!