Короткий світловий день, довгі холодні вечори, здавалося б, ось-ось і туга постукає у двері. Однак редакція Єви.Ру представляє рейтинг нових настільних ігор, пазлів і головоломок, які змусять вас і ваших дітей включитися в захоплюючий ігровий процес, використовуючи увагу і логіку.

Настільні ігри, пазли і головоломки відіграють важливу роль у розвитку дітей, тому що вони:

– навчають в легкій і доступній ігровій формі,

– розвивають посидючість, увагу, логічне мислення, акуратність і терпіння,

– розвивають дрібну моторику і координацію рухів, навчають орієнтуватися в просторі,

– допомагають дивитися на ситуацію з різних сторін,

– вчать ставити перед собою певні завдання, виробляти стратегію і приймати комплексні рішення, які можуть призвести до перемоги,

– розвивають уяву і абстрактне мислення, а також тренують пам’ять,

– вчать дотримуватися правил і знаходити компроміси під час спілкування,

– допомагають стати більш самостійними і відповідальними,

– просто подобаються вашим дітям!

Список можна продовжити, але головне полягає в тому, що пазли і настільні ігри допомагають дитині розвиватися комплексно і гармонійно і цікаво проводити час.

Настільна гра на вправність «Веселий восьминіг Жолі», Ravensburger розвиває дрібну моторику, увагу, акуратність. Гра кумедна, бо Жолі починає реготати кожен раз, коли до неї доторкаються. Мета гри полягає в тому, щоб витягнути всіх різнокольорових крабів, не доторкаючись до восьминога. Приймати участь у змаганні на спритність можуть від двох до п’яти гравців.

Настільна гра «Скраббл», Mattel — це знаменита гра-кросворд. На спеціальному полі потрібно складати з кісточок з буквами слова за принципом кросворду і набирати очки. Чим виразніше комбінація (детальніше про це — у правилах, які додаються до гри), тим більше очок отримає гравець, тим вище шанс на перемогу.

Гра «Операція», Hasbro пропонує дитині вилікувати пацієнта Сема від кількох хвороб, розвиваючи спритність, акуратність і увага. Завдання полягає в тому, щоб вийняти сторонні предмети з тіла хворого з допомогою пінцета, не зачепивши при цьому краї отворів. Перемагає гравець, який врятує Сема від максимальної кількості недуг.

«Дженга Бум» Hasbro — динамічна гра, де рахунок йде на секунди. Встигни закінчити свій хід до того моменту, як закінчиться час і вежа впаде.

Настільна гра-головоломка «Годину пік», Thіnkfun порадує дітей і дорослих. Завдання гравців — звільнити дорогу машині, що застрягла в дорожній пробці. Машини на ігровому полі перед грою розставляються відповідно з завданнями на картках, а переміщати їх можна лише вгору-вниз і зліва направо. Якщо ситуація зайшла в глухий кут, можна скористатися підказкою, розташованої на зворотному боці картки.

«Піратський манчкін», Hobby World — чудова карткова пригодницька пародійна гра, суть якої полягає в тому, щоб з допомогою будь-яких хитрощів досягти останнього, десятого рівня персонажа найпершим.

Настільна тактична гра «Морський бій», Hasbro — класична настільна гра в новому дизайні і з зручними складними ігровими полями. У наборі є все, що необхідно для справжнього бою: два ігрових поля, виконані у вигляді валізок, дві ескадри, білі і червоні фішки, щоб відзначати постріли, і навіть картки спецоперацій.

Іграшка-головоломка Perplexus Original відзначена в США нагородою «Краща іграшка року». Куля-лабіринт — це прозора сфера, всередині якої розташований заплутаний лабіринт. Великий кулю потрібно повертати таким чином, щоб провести через нього маленьку кульку по лабіринту. Головоломка розвиває просторове мислення і бачення, адже кулька постійно переміщається з однієї площини в іншу, ризикуючи на кожному етапі впасти. Щоб кожен раз не довелося починати гру заново, потрібно акуратність, терпіння і посидючість.

Хвататор GOOD FUN добре розвиває реакцію, спритність, координацію рухів і логічне мислення. Правила прості: потрібно швидко хапати іграшку за куля, що світиться, поки сигнал не згас. Можна змагатися з друзями. Неможливо зупинитися!

Пазл-куля «Динозаври», Ravensburger — це 108 елементів, які спочатку потрібно вирізати, а потім зібрати з них твердий, гладкий кулю. Така іграшка стане прекрасним подарунком і витонченою прикрасою кімнати.

Бажаємо вам удачі при виборі захоплюючої гри. Розвивайте дітей і грайте самі, адже рішення цікавих завдань, які ставлять перед нами головоломки, пазли та настільні ігри, приносить задоволення і користь у будь-якому віці!

Вірпі Ріхтер, голова правління ради директорів, експерт німецького інтернет-магазину дитячих товарів, одягу та іграшок myToys.ru

Посилання по темі:

2-річна донька Вікторії Бекхем сама робить покупки