Лютий – місяць романтики і катання на гірках з власною дитиною. Саме тому наша книжкова добірка останнього зимового місяця присвячена любові і дітям. Читайте з задоволенням!

«Рік, коли ми зустрілися» Сесілія Ахерн (Видавництво «Іноземка»)

Життя Джесмін нагадує біг з перешкодами — варто подолати одне, тут же устремляешься до нової мети. У неї є все, що можна побажати: цікава робота, рідні, друзі. Ніщо не заважає бігти далі, ні в чому не сумніваючись, ніколи не зупиняючись. Раптово Джесмін звільняють, змушуючи залишитися без справи на цілий рік. З звичної енергією вона береться обробляти свій сад, а слідом і відносини з оточуючими. Принесе нелегку працю довгоочікувані плоди? Попереду у Джесмін рік для найважливіших у житті зустрічей…

«ДухLess 21 століття. СЕЛФИ», Сергій Мінаєв (Видавництво «АСТ»)

Він — знаменитий письменник, світський лев і культовий телеведучий. Кумир, зразок для наслідування, один із найзавидніших холостяків столиці. Тільки чим далі – тим менше його радують успіх, слава, гроші. Як би він хотів вирватися із замкнутого кола, щось змінити у своїй блискучій життя, повернути себе – справжнього! От тільки… бог мстить за разменянный талант, виконуючи наші бажання…

Топ-7 лучших книг февраля

«Малюємо цілий рік», Таро Гомі (Видавництво «Манн, Іванов і Фербер»)

Відомий японський ілюстратор і автор дитячих книг Таро Гомі придумав свої альбоми 20 років тому, і з тих пір у них малює весь світ! В цьому альбомі ви знайдете 365 творчих завдань на розвиток уяви. Їх вистачить на цілий рік! Відкривайте сторінку з сьогоднішньою датою і придумуйте продовження історії, яку почав автор. Малювати можна ручками, фломастерами, олівцями, пастельними крейдою та фарбами.

Цей альбом — збірник захоплюючих історій, автором яких стане ваша дитина. Що всередині глека? Який настрій у хлопчика? Куди летить бджола? Скільки цукерок у коробці? Яка сьогодні погода? Як виглядає мама курча? Нехай ваша дитина намалює відповіді в цій смішний книзі.

Топ-7 лучших книг февраля

« Золото», Кріс Клів (Видавництво «Синдбад»)

«Золото» розповідає історію двох подруг і суперниць, висококласних спортсменок Кейт і Зої. Вони не тільки борються за першість на велотреку, але і обидві закохані у Джека – свого колегу по команді. Вихованці одного тренера, всі вони готуються до найголовнішого старту своєї кар’єри. Виснажливі тренування, жорстокий режим, найсуворіша дієта – на ці жертви вони йдуть, не замислюючись. Але на чаші терезів виявляються речі куди важливіше – дружба і любов, вірність і зрада, заздрість і самопожертву… Героям книги доводиться робити важкий вибір і шукати відповідь на нелегке питання: яка ж вона, справжня ціна золота?

«Про любов не говори», Барбара Фритти (Видавництво «Ексмо»)

Потомствений фотограф Алекс Меннінг організував виставку свого батька і отримав несподіваний відгук. У двері його квартири зателефонувала дівчина. Вона стверджувала, що випадково дізналася на одній з фотографій прикраса, отримане у спадок від матері. «Ніколи і нікому не говори ні слова про знімку і про дівчинку з кулоном» – слова, сказані батьком чверть століття тому, назавжди закарбувалися в пам’яті Алекса. Він ні за що не порушив би клятви, але не зміг встояти перед чарівністю і напором Джулії і відкрив двері. Цей вчинок назавжди змінив його життя…

«До трьох ще рано» Стів Биддалф (Видавництво «Рипол»)

Ця книга не буде вчити вас, як зробити, щоб дитина в три роки почав говорити на декількох іноземних мовах, вмів читати сам або натхненно музикував. Зате в цій книзі багато говориться про важливість батьківської любові для розвитку дітей. Автор ставить головне питання: чи дійсно ясла або няня гарне рішення для вашої дитини? І дає вичерпну відповідь. Книгу варто прочитати кожному батьку і, нарешті, знайти в собі сили відмовитися від послуг ясел і нянь.

Топ-7 лучших книг февраля

«Катруся вже велика» Наталія Забіла (Видавництво «Росмен»)

Вперше видана з ілюстраціями Н. Яблонської у 1955 році вийшла в серії «Та сама книжка» сьогодні, книга «Катруся вже велика» зовсім не справляє враження ностальгічною. Це актуальна, правильна книга про п’ятирічний дитину, його взаєминах з батьками і друзями, мрії про самостійність і жадобі знань.

Втім, для ностальгуючих батьків у книзі знайдеться безліч радують слух і око (в ілюстраціях Н. Яблонської) нагадувань з дитинства: шкільна форма, буквар, блискучий портфель з замочком, ігри в кішки-мишки і дочки-матері, перша вчителька, перші самостійно написані літери, дитячі мрії про кар’єру балерини і ще безліч найяскравіших прикмет епохи.

Посилання по темі:

Форум “Книги, музика, кіно, ТБ …”