Відомий дресирувальник хижих кішок Едгард Запашний здорово налякав передплатників свого особистого аккаунта в соціальних мережах, коли опублікував відеоролик недавнього виступу на цирковій арені. На кадрах чітко видно, як чоловік за частку секунди до нападу тигра встигає відскочити в сторону.

Представники однієї з легендарнейших циркових династій – брати Запашні щодня ризикують життям і здоров’ям, виходячи на арену цирку разом з безліччю диких кішок. Звичайно, ризики при такій роботі неминучі. Напевно, було б складно знайти дресирувальника, який жодного разу в житті не постраждав би від нападу свого підопічного.

Навіть легендарна Маргарита Назарова була не раз поранена пазуристими лапами смугастих артистів. Втім, сам Едгард поставився до того, що трапилося досить спокійно і навіть розповів, що саме сталося під час шоу-програми.

Эдгард Запашный чуть не пострадал от опасных лап подопечного

Тигриця Жанна, вирішивши трохи пограти з ногами артиста, кинулася на нього, як це часто роблять її побратими коти. Щоб врятуватися від випаду тваринного Едгард повинен був відстрибнути назад, але ззаду у цей момент знаходився інший тигр і стрибок Запахущого міг коштувати йому життя.

«А мене сьогодні ледь не порвали. В своїй улюбленій манері Жанна «продрифтовала» мені в ноги. За мить до цього асистент крикнув мені позаду КУРТ (тигр)! Відвернувшись рівне поглядом я пропустив, що Жанна опинилася так близько, але зате я вже знав, що назад пригинатися категорично не можна – Курт мені такого не пробачив би! Частки секунди в манежі здалися мені вічністю і я навіть подумки сказав собі: ОТ І ВСЕ! Так як був впевнений, що вона мене порве!!!», – розповів у своєму Instagram-акаунті директор Великого московського державного цирку.

Эдгард Запашный чуть не пострадал от опасных лап подопечного

«Ось це реакція! Бережіть себе!»

«Така небезпечна у вас робота. Дружина дуже переживає, напевно»

«Жах!!! Ось робота – ні на секунду не розслабитися…»

«Наскільки злагоджена у вас робота… професіоналізм на вищому рівні»

«Едгард, як було страшно за Вас! Реакція у Вас, звичайно, відмінна! Бережіть себе, Ви нам дуже потрібні і своїм дітям теж», – стурбовано писали в мережі.

Нагадаємо, що у Эдгарда Запахущого росте троє дітей. Дві дочки артиста – 7-річна Стефанія і 5-річна Глорія вже активно готують себе до майбутнього в цирку. Дівчатка старанно тренуються під патронажем батька і матері – фітнес-інструктора Ольги Денисової. Крім того, у чоловіка є ще й маленький син Даніель, який через пару тижнів відзначить свій перший день народження.

Публікація від Едгард Запашний(@zapashny.ru) 1 Серпня 2018 в 1:12 PDT