Поява сивого волосся для жінки – такий же стрес, як для чоловіка випадання волосся. Природно, дами прагнуть відстрочити старіння, тому сивину, як правило, намагаються витравити хімічної фарбою. Але підфарбовувати відросло коріння волосся доведеться часто, а це втомлює, шкідливо і досить затратно. Є інші, альтернативні способи замаскувати сивину, запитала наша еварушница у жінок на форумі.

З усіх рекомендацій ми склали інструкцію по боротьбі з сивиною від користувачів EVA.RU. Пропонуємо вам ознайомитися з нею:

1. «Сивина помітна у всіх, і у блондинок теж, просто у брюнеток помітніше. Волосся фарбувати треба завжди і всім, починаючи років з 27».

2. «… вихід в короткій стрижці. Там сивина майже непомітна, і можна фарбуватися раз на півтора-два місяці».

3. «… правда з гладкими і рідкісними [волоссям] гірше – коріння видно, з кучерявим і пишними трохи простіше, приховують коріння».

4. «Зараз повно спреїв і олівців для зафарбовування сивини. Головне – правильно підібрати колір».

5. «Перейти на більш світлий тон. Не білий, звичайно, а більш світлий відтінок русявого».

6. «Перукар мені сказала, що сивину краще всіх приховує мелірування».

7. «З безамиачной фарбою треба буде зафарбовувати коріння частіше, вона змивається швидше».

Безумовно, всі ці поради цінні. Однак вони припускають боротьбу, причому досить поверхневу, з наслідком. А треба знайти причину посивіння і кинути всі сили на її ліквідацію.

Побутує думка, що поява сивого волосся говорить про важку долю, перенесених стресах і депресіях. Однак це не зовсім так. Причин посивіння набагато більше – від генетичної спадковості до нестачі в організмі заліза, селену, міді, цинку, магнію, сірки і кальцію. Ендокринні захворювання на кшталт цукрового діабету, хвороби крові також можуть призвести до посивіння. Хімічне фарбування в даному випадку додасть жінці привабливості, але здоров’я не додасть.

Що ж робити, якщо волосся почало різко втрачати колір? Насамперед, слід пройти ретельне обстеження внутрішніх органів. Не менш важливо організувати збалансоване і різноманітне харчування, пропити курс вітамінів.

Рекомендується також відвідати консультацію трихолога. Він допоможе підібрати косметичні засоби, які будуть боротися з сивиною, що називається, зсередини. Приміром, ефективно себе зарекомендував лосьйон «Антиседин». Він стимулює роботу меланоцитів, клітин, що відповідають за вироблення пігменту меланіну. Крім цього, лікар може призначити спеціальні мазі, поліпшують процес мікроциркуляції у волосяних фолікулах. Нарешті, позитивного результату можна досягти завдяки апаратних методів.

Як стверджують експерти, на сьогоднішній день лікуванню не піддається тільки генетичне посивіння. Всі інші причини появи сивого волосся можна усунути.