15-річна фігуристка Аліна Загитова не змогла подолати хвилювання і три рази впала під час виконання довільної програми на чемпіонаті світу в Мілані. При цьому іменитий тренер Тетяна Тарасова вважає, що Аліні завадили потрапити на п’єдестал фізіологічні причини.

Сенсацією закінчилися змагання жінок на Чемпіонаті світу з фігурного катання. Олімпійська чемпіонка Аліна Загитова змогла зайняти лише п’яте місце після трьох падінь на лід під час виконання складної довільної програми. Виступ на першості світу не склалося у підопічної Етері Тутберидзе ще з довільної програми. Проте спортсменка планувала зібратися і, незважаючи на тиск громадськості, виступити гідно.

«Устал ребенок»: Алине Загитовой помешали победить 3 сантиметра роста

Але щось пішло не так, і Аліна Загитова, сяяла на нещодавній Олімпіаді в Пхенчхані, у другій половині своєї довільної програми, де один за одним йдуть складні стрибки, впала тричі. Природно, дівчина дуже засмутилася.

Загитова закінчувала виступ зі сльозами на очах, а після того, як покинула лід, і зовсім розридалася. Набрані 207,72 бали за підсумками двох програм дозволили Аліні зайняти лише п’яту сходинку за підсумками чемпіонату світу. Цікаво, що її суперниця Кароліна Костнер, яка йшла першою після короткої програми, теж не змогла впоратися з хвилюванням і впала на лід. У підсумку «золото» дісталося Кейтлін Осмонд з Канади, а «срібло» і «бронза» японок Вакабе Хигути і Сатоко Мияхара.

«Устал ребенок»: Алине Загитовой помешали победить 3 сантиметра роста

«Хочемо вибачитися перед всіма вболівальниками, які підтримували Аліну і наш тренерський склад. Все-таки не будемо забувати, що їй 15, і це її дебютний чемпіонат світу. На жаль, у довільній програмі вона не впоралася з нервами. До кінця ми не розуміємо, чому так вийшло. Проаналізуємо і будемо працювати. Стане сильніше. Якийсь досвід», – зазначив один з тренерів Загитовой Данило Глейхенгауз. Його звернення було опубліковане на сайті Федерації фігурного катання на ковзанах в Росії.

Однак прославлений тренер Тетяна Тарасова, яка коментувала виступ Аліни, вважає, що виною невдалому прокату не нерви, а, швидше, фізіологічні причини. Тарасова розповіла, що з моменту Олімпіади Загитова зросла на 3 сантиметри, з-за цього у неї трапилася раскоординация в стрибках.

«Устал ребенок»: Алине Загитовой помешали победить 3 сантиметра роста

Шанувальники Аліни Загитовой зі всього світу підтримують свою улюбленицю і пишуть їй добрі слова в соціальних мережах.

«Без поразок не буває перемог! Аліна, ми з тобою!»

«Втомився дитина. Ти все одно найкраща для нас! Попереду ще багато перемог!»

«Головне зараз – не падати духом! Іди вперед!»

До речі, після Олімпіади Аліна Загитова стала дуже популярна в Японії. Журналісти з цієї країни навіть приїжджали зробити репортаж про юну спортсменку і були вкрай здивовані її житловими умовами.