Літо, канікули… Щоб Ваша дитина не бовтався три місяці без діла по вулицях або не псував здоров’я перед монітором, у Вас є кілька основних варіантів.

Зміст:

  • Діснейленд?
  • Закордон – сімейний відпочинок
  • Дитячий літній табір
  • На село бабусі
  • Літній підробіток

Діснейленд?

Коли підійде відпустку, взяти сім’ю, включаючи дитини (або дітей, якщо їх у Вас кілька) і всім разом поїхати на відпочинок, що має хоча б якусь дитячу спрямованість. Наприклад, ідеальним варіантом для дітей було б Діснейленд! Тут дитячі верески, крики, вешанья на шию батькам, клятви добре себе вести і т. д. і т. п. Діснейленд є в Америці, але це далеко і дуже дорого, навіть самим американцям не всім по кишені.

Закордон – сімейний відпочинок

Можна поїхати і в звичайну Туреччини або Болгарії. Тільки перевагу потрібно віддавати не тих місцях, де п’яні росіяни кричать: “тагииил!», а в спеціалізовані готелі для сімей з дітьми. Там Ваші діти і з однолітками зможуть поспілкуватися, і є там для них різні конкурси-програми з призами та інші аніматори, які за ними доглянуть, поки Ви біля басейну позагораете.

Дитячий літній табір

Пам’ятаєте, в Радянському Союзі були піонерські табори? Вас, напевно, батьки туди відправляли на літо, щоб трохи від Вас відпочити? Як Ви думаєте, куди вони поділися? А нікуди, тільки називаються вони тепер по-іншому – дитячі літні оздоровчі табори (ну або приблизно так). Якщо Ваша дитина звик цілими днями сидіти за комп’ютером або, навпаки, пропадати у дворі, спочатку йому ідея з поїздкою в табір може не сподобатися, доведеться проявити наполегливість. Зате потім, повірте, в 90% випадків, дитина попросить, щоб Ви купили йому путівку на другий потік або зміну, так йому там сподобається!

Причому, як і в радянські часи, у багатьох підприємств і установ є свої підвідомчі дитячі табори. Працівники цих організацій можуть в профспілці за чисто символічну плату придбати путівку для своєї дитини.

На село бабусі

Ще варіант, якщо у Вас є родичі в селі (бабусі, дідусі), і вони не проти, то можна дітей на все літо відправити до них. У селі гарна екологія, продукти понатуральнее і на дивані Вашому чаду валятися не дадуть. Такий відпочинок дітям піде тільки на користь.

Якщо вже зовсім немає ніякої можливості самим з’їздити з дитиною або відправити його кудись одного. Дізнайтеся в школі, не організується на літо у них денний табір, куди діти могли б зранку приходити, займатися там чимось корисним і цікавим під наглядом педагогів. Вартість таких таборів зазвичай недорога, вони розраховані спеціально на сім’ї з невеликим доходом.

Літній підробіток

Ще останнім часом районні адміністрації муніципальних утворень організовують так звані “штаби щодо працевлаштування неповнолітніх”. Суть в тому, що дітей особливим чином приймають на роботу, в основному для прибирання та озеленення територій. Робота ведеться під суворим наглядом досвідченого майстра, який головою відповідає за своїх підопічних. Працюють діти два-три-чотири години в день, більше не дозволяє законодавство. Порівняно з дорослими, гроші отримують, звичайно, невеликі, але на ігрову приставку заробити за літо цілком реально. Та й до праці і дисципліни потроху звикають.

Під час поїздок, так і просто у будинку, в залежності від віку вашої дитини, можуть знадобитися різні товари. Рекомендуємо подумати – потрібна річ вам на постійну основу або тимчасово? В останньому випадку можна просто взяти річ в оренду або ж замовити її, щоб вона стала вашою назавжди. Наприклад, в магазині https://mama21veka.ru/category/prokat-tovarov/.

Головне, чим би дитина не займався, лише б не був без діла і без нагляду. Читайте, думайте, вибирайте! Приємного відпочинку!

Джерело: http://feeverte.kiev.ua/