Ця історія сталася, коли мені виповнилося 13 років. У нас в школі на стіні поруч зі стенгазетой повісили рекламу спортивного клубу. Це було в дивину. В оголошенні говорилося, що перші два заняття будуть проходити абсолютно безкоштовно. Майже половина хлопчиків з класу ринула в цей спортклуб. Варто відзначити, що спортивний зал представляв з себе звичайну гойдалку, де спочатку 2 години займалися хлопці, а після 2 години дівчата катували себе фітнесом.

Нас зустрів невисокого зросту квадратний мужичок, розгойданий до божевільних пропорцій. Розповів про техніку дихання, про правила поводження з тренажерами, показав тонкощі роботи зі штангою. Тренер виявився відмінний. Перший день спостерігав за нами, щоб ми не поубівалісь. Після ми вже стали займатися в спортзалі самостійно.

Приблизно через місяць однокласник на перерві розповів, що тренер дав йому безкоштовно диво-таблетки, які допомагають наростити м’язи: можна брати більшу вагу, сил вистачає на більше число підходів, м’язи ростуть в три рази швидше… Чари прямо. Ще тренер розповів, що такі таблетки можна дістати тільки у нього, а всі інші можуть всучити слабодействующую дурницю. І сказав, що їх не можна поєднувати з «хімією» і протеїном.

Я не повірив у ці казочки, але товариш показав скляну баночку з досить великими таблетками білого кольору. Попросив одну таблетку. Приймати їх потрібно було строго після їжі та запивати склянкою теплого молока. Однокласник не дуже хотів давати, але все ж поділився.

Увечері того ж дня вдома таблетку випадково знайшла мама, коли робила прибирання. Влаштував дикий скандал. Змусила мене все розповісти. Я, звичайно, розповів. Обіцяла нацькувати на тренера міліцію. Додому в розпал скандалу повернувся тато. Мені довелося повторно розповів історію появи цієї незрозумілої таблетки. Батько недовірливо подивився на неї, понюхав, лизнув. По його обличчю розповзалася здоровенна посмішка, потім він став дико іржати. Я в житті не бачив, щоб тато так сильно сміявся. Він мимохідь закинув собі таблетку в рот і пішов на кухню. Приніс мені штук десять таких же таблеток, перемотану папірцем, на якій було написано «аскорбінова кислота з цукром». Тато працював фармацевтом, до речі.

Він тільки попросив мене не розповідати одному про те, що той цілий тиждень споживав звичайну глюкозу. Забавно, але один справді став брати більшу вагу, та й число підходів моментально збільшив..

(Переглянуто 1 712 разів, 2 переглядів)