У Москві, на Тверському бульварі, відкривається новий інтерактивний ігровий центр «Алисиум».

Кадр з фільму «Аліса в країні чудес» (2010)
Мінімалістичний чорно-білий інтер’єр «Алисиума» відрізняється від традиційних освітніх майданчиків для дітей. Добре впізнавані ілюстрації Дж.Тенніела з «Аліси в країні чудес» перетворюють стіни центру сторінки книги. Простір поєднує сучасний дизайн і мультимедійні технології. «Кролячий будиночок», величезні шахи, збори ребусів і головоломок з усього світу, «кругової кінозал», дитячий майданчик для самих маленьких і міні-амфітеатр органічно співіснують з «чарівними» мультимедійними деревами, вбудовані екрани зі звуковою навігацією і ребусами не дадуть занудьгувати навіть дорослим, одна з «кімнат» перетворена в казковий поїзд, у вікнах якого проносяться чудові пейзажі.

Андрій Вовк, архітектор центру: «нашим завданням було створити нетривіальне простір. Традиційно дизайн і архітектура дитячих центрів виконуються з використанням яскравих фарб і соковитою багатобарвної палітри. Нашою ідеєю стало створення інтер’єру розкритої «живий» книги з оригінальними чорно-білими ілюстраціями та текстом. Весь інтер’єр, включаючи меблі, наче зроблений з паперу. Діти в яскравих шатах і їх власна фантазія і творчість створять живі колірні плями в просторі. Використовуючи всілякі мультимедіа-технології, інтегровані в стіни, маленькі відвідувачі будуть «розфарбовувати» інтер’єр.

Сучасні діти мало читають і найчастіше отримують вже готові іграшки, і простору для дитячої уяви стає все менше. Ми ж хочемо повернути їх до книг і творчості. У цьому сенсі книга «Аліса в країні чудес» підійшла ідеально. Фантастична модель світу, створена Керроллом, пропонує неймовірно глибокий контекст для самих різних прочитань та інтерпретацій. Надихаючись цією книгою, де немає нічого правильного і очевидного, ми і створили незвичайний інтер’єр, де має запрацювати уяву, де є світ, який ти сам оживляєш. І найкращим подарунком буде, якщо прийшовши додому, дитина візьме з полиці книгу і почне її читати».

Багатофункціональний простір «Алисиума» розрахований на найрізноманітнішу вікову аудиторію. Крім екскурсій і численних розваг, щотижня будуть проходити майстер-класи з англійської мови, шахів, етикету, літературні зустрічі, кіноклуби, психологічні ігри та квести для молоді.

Адреса “Алисиума”: Б. Гнездниковский пер., 3
3 хвилини від м. Тверська / Пушкінська
вхід з боку МХАТ ім. Горького

Посилання по темі:

БОСХ. Ожилі бачення