Ці різнокольорові дюни були сформовані в результаті окислення вулканічного попелу під час вивержень вулкана. Зараз вся ця територія входить до складу Національного Вулканічного парку Лассен в Північній Каліфорнії.

Розфарбовані Дюни так яскраво окислені, бо попіл осідав прямо на розпечені потоки лави. Ці дюни, поряд з іншими фантастичними геологічними формуваннями, лежать у конуса вулкана висотою до 700. Його останнє виверження відбулося, як вважають вчені, в 1650-х роках.

Дюны Национального Вулканического парка Лассен

Конус складається з унікального матеріалу. Він утворився, коли краплі змішаної з газом лави злітали в повітря, осідаючи у вигляді застиглої вулканічної породи з спійманими в пастку газовими бульбашками. Через деякий час конус був зруйнований, коли кілька потоків базальтової лави прорвалися у його основи. Так і з’явилися дивні формування, прозвані Лавовым Покривом.

Дюны Национального Вулканического парка Лассен

Насправді вулкан складається з декількох конусів. Залишки майже повністю похованого раннього конуса можуть бути помічені на південній стороні головного конуса. Велика частина раннього конуса була зруйнована потоками лави, прорывающимися біля його основи. Величезні блоки червоного кольору по всій площі кольорових Дюн — частини цього більш раннього конуса, віднесені потужними потоками лави.

Дюны Национального Вулканического парка Лассен

До вершини вулкана веде великий похідний маршрут. З оглядового майданчика конуса найкраще видно навколишній пейзаж, перетворений вулканічною активністю. Сходження на вершину є ризикований справою через обсипалась породи, так що краще обмежитися оглядовим майданчиком. Кольорові Дюни розташовані біля підніжжя Південно-східної сторона конуса, поруч з лавовым покривом.

Дюны Национального Вулканического парка Лассен

Джерело