Дуже весняне страва – й салтимбокка з індички і рісотто Прима Віра (антисанкционное).

Для цієї страви потрібні молоді овочі і свіжі молоді садові спеції. Тобто пізно навесні або раннім літом це саме час.

Для моєї вечері мені потрібно

Для сатимбокки:
за ломтю індички 120-150г на кожну порцію
по парі шматочків хамона, для індички я віддаю перевагу підкопчений. Якщо що і копчена корейка піде.
жменю молодих листочків шавлії
за невеликого помідору на порцію
маленька шалотка

Для рісотто:
чашка рису
три білі спаржі, можна і зелені, але саме білі зараз у нас в сезоні
чашка молодої зеленої квасолі (з заморозки)
дві молоді морквини з хвостиками
зучик часнику
маленька шалотка
жменька молодих листочків шпинату
пармезан

додатково оливокове масло, з-пе, біле вино (факультативно, але бажано)

Салтимбокка из индейки и рисотто Прима Вера

Факультативно:
кубик бульйону або овочева сіль
пастіс (анісовий лікер)
маскарпоне, сметана або вершки густі я взяла грецький йогурт

Оскільки ми обидва будемо готувати страви одночасно і овочеве вегетаріанське рісотто буде гарніром до ніжною запашною салтимбокке, то дуже важливо всі овочі почистити і порізати заздалегідь.

Спаржу чистимо, морквину тремо суворої губкою, все ріжемо тонкими скибочками навскоси.
Шпинат дрібно порізати
Помідори порізати кубиками, змішати з дрібно порізаним шалотом, туди пару ложок оливкової олії, з-пе, і по можливості ложку анісового лікеру. Соус буде досить довго постоїть і алкоголю не залишиться а легка анісова нотка реально освіжить блюдо.

Салтимбокка из индейки и рисотто Прима Вера

Для салтімбокки – відбиваємо до прозорості шматки індички.
Перчимо, але не солимо. Хамон досить солоний.
На кожну скибку індички кладемо пару скибочок хамона і половину поверхні покриваємо листочками шавлії, кладываем навпіл.

Це можна відкласти в сторону, тому що спочатку ми ставити варитися рісотто

Салтимбокка из индейки и рисотто Прима Вера

У посуді з товстим дном нагріваємо пару ложок оливкової олії і пасеруємо часник і цибулю.

Додаємо рис і хвилинку заважаємо, поки він повністю не обваляется в маслі.

Салтимбокка из индейки и рисотто Прима Вера

Додаємо одну чашку води і на повному наргреве даємо воді повністю випаруватися.

Салтимбокка из индейки и рисотто Прима Вера

Реально випаруватися. До суха. Коли це сталося, додаємо другу чашку води і туди ж бульйонний кубик. Я заміняю його овочевий сіллю. Можна додати і просто сіль.
Тут треба все ретельно розмішати, зменшити нагрів до мінімуму і накрити кришкою.

Салтимбокка из индейки и рисотто Прима Вера

Потім дуже сильно нагріваємо сковороду, в якій трохи пізніше будемо готувати салтимбокку і на сухій сковороді, дуже швидко і дуже коротко обсмажуємо моркву і спаржу. Вони повинні залишитися сирими, але куточки повинні трохи подкарамелизоваться. Саму малість. Їх ми відкладаємо в сторону.

Салтимбокка из индейки и рисотто Прима Вера

Тим часом в звільнилася сковороду я додаю пару ложок оливкової олії,
Обсмажую сатимбокки з одного боку, швидко і коротко до світлої скоринки, перевертаю і на підсмажену сторону розподіляю порізані помиоры з цибулею.
Всі. Зменшити нагрів до мінімуму, накрити кришкою і можна повністю присвятити себе рісотто.

Салтимбокка из индейки и рисотто Прима Вера

Коли волога вдруге випарувалася повністю, додаємо раніше обсмажені овочі і квасолю.
А також пармизан і маскарпоне або вершки. Все ретельно перемішуємо. Тут я можу добавтить пару ложок білого вина для соковитості.
Накрити кришкою і дати постояти хвилин 10. Це дуже важливо! Відразу після закінчення нагрівання рис буде ще жестковат, але після 10-15ти минтутного вистоювання він буде що треба.
Тут я додаю шпинат і перець. Все ще раз ретельно перемішати і можна сервірувати.

Салтимбокка из индейки и рисотто Прима Вера

До цієї страви дуже добре пішов австралійський шардоне.
Дуже рекомендую…

Це реально весняне блюдо. Тільки навесні можна зібрати разом стільки свіжих молодих овочів і спецій.