Повноцінна ніч хорошого міцного сну не тільки здатна зробити нас щасливішими і енергійніше з самого ранку. Чим краще сон, тим здоровіше організм. Власне кажучи, вже давно нікому не потрібно зайвий раз пояснювати, що нестача сну може бути ознакою більш серйозних проблем зі здоров’ям. Але, на щастя, подолати безсоння можливо шляхом внесення змін в щоденне харчування. Вживання деяких нескладних фруктів, овочів і трав сприятиме міцному сну і радісного пробудження.

Вишневий сік і свіжі вишні
Вишневий сік не настільки популярний, як, скажімо, апельсиновий, але стакан цього напою за сніданком сприяє хорошому сну. У вишнях міститься велика кількість мелатоніну, який допомагає боротися з безсонням. Потужний гормон мелатонін регулює цикл сну і енергії в організмі. Ті, у кого в організмі його не вистачає, страждають від постійної втоми і не здатні отримати належну дозу сну вночі. Ще краще замість соку є свіжі кислі вишні. Може, і не настільки смачно, але набагато корисніше.

Батат
Додатково до всього багатства складних протеїнів, які сприяють здоровому сну, батат містить ще й велика кількість калію. Калій допомагає розслабити м’язи і стимулювати міцний здоровий сон. Регулярне вживання батату призводить до кращого сну вночі. Важливо відзначити, що більшість поживних речовин знаходяться в шкірці картоплі солодкого. Тому важливо є його саме разом з шкіркою для одержання особливого ефекту.

Банани
Банани містять велику кількість натурального м’язового релаксант, а також є здоровим джерелом вітаміну В6, одного з найважливіших натуральних інгредієнтів у виробництві мелатоніну.

Кале
Багато хто помилково вважають, що тільки молочні продукти містять достатню кількість кальцію. Однак такі рослини як кале (також відоме як Ґрюнколь, Браунколь або Брунколь), а також інша листова зелень, наприклад, шпинат і листова капуста, можуть спокійно замінити все молочне за кількістю міститься кальцію. Недавні наукові дослідження показали, що у людей, які страждають від недосипання, дефіцит кальцію в організмі. Отже, вживання листяної зелені є відмінним і здоровим способом підняти його рівень в організмі.

Ромашка
Ні для кого не секрет, що ромашка допомагає в лікуванні багатьох хвороб, від розладу шлунка до безсоння. Зазвичай з неї заварюють чай. Але ще можна знайти екстракт ромашки або мазі, які можна застосовувати на шкіру. Чаї з ромашки допомагають заспокоїтися і розслабитися.

Валеріана
Споконвіку ця трава використовувалася лікарями, знахарями, шаманами і простими обивателями для лікування симптомів нервозність і безсоння. Зовсім не обов’язково ковтати таблетки кожен вечір перед сном, хоча вони зроблені на натуральній основі і практично не містять хімії. Просто, заварюючи чай з ромашки, киньте в чайник ще й кілька листочків натуральної валеріани.

Джерело