Два роки тому літня 57-річна британка Меріан Купер (Marian Cooper) взяла з притулку суку мопса по кличці Фло. Собака страждає хворобою серця, однак це не завадило жінці обдарувати її любов’ю і турботою.

У 2011 році шестирічний мопс відплатила господині тією ж монетою. Собака почала постійно тыкаться носом у праву груди жінки. А якщо Меріан опускала тварина на підлогу, Фло тут же забиралася назад до неї на коліна і продовжувала вести себе так само.

Мопс спас хозяйку от рака

57-річна Меріан Купер з Бірмінгема запідозрила щось недобре. Жінка ретельно обстежила груди і дізналася, що у неї ракова пухлина. «Вона була розташована так глибоко, що я б ніколи не знайшла її без допомоги Фло», — говорить Меріан.
Лікарі сказали жінці, що в неї була 3-я ступінь злоякісної пухлини. На даному етапі пухлина починає швидко рости, швидко поширюючи рак. Але її пухлина була виявлена вчасно і успішно видалена.
Вчені давно вивчають здатність собак винюхувати злоякісні пухлини, і ймовірність їх виявлення завдяки деяким собакам сягає до 98 відсотків — це кращий показник, ніж звичайні медичні тести.

ДЖЕРЕЛО