Ваші шанси отримати хворобу серця в тому чи іншому вигляді досить високі, якщо у вашому раціоні дуже багато тригліцеридів. Але уникнути шкоди від їх споживання можна просто дотримуючись правильного раціону харчування.

Цукор і фруктоза підвищують рівень тригліцеридів в організмі, а шанси отримати хворобу серця в даному випадку, як ніколи високі. Саме тому вам необхідно при вживанні напоїв використовувати нешкідливі штучні підсолоджувачі, які допоможуть вам уникнути набору ваги і збільшення рівня тригліцеридів в організмі, а так само знизити рівень холестерину. Пам’ятайте, що вода є найкращим способом для втамування спраги, та до того ж і самим безпечним. Якщо ви хочете трохи урізноманітнити смак води, то використовуйте для цього сік лайма чи лимона.

Как сберечь сердце правильным питанием?

Такі продукти, як цукор, біле борошно, манна крупа, крохмалисті продукти, білий рис, підвищують рівень тригліцеридів. Саме тому варто знизити їх вживання або зовсім відмовитися від цих продуктів. Прекрасною альтернативою є макаронні вироби з цільнозернових сортів пшениці. Використовувати їх можна з простим томатним соусом. Забудьте про бутерброди з білого хліба і перейдіть на хліб з цільнозернових сортів пшениці. Вживайте в їжу не білий, а коричневий рис. Він має багатий горіховий смак і замінить вам картоплю. Вживайте в їжу страви з ячменю. Такі продукти з високим вмістом насичених жирів, як червоне м’ясо, підвищують рівень тригліцеридів, так само як і вершкове масло і сир. Як альтернативу можна запропонувати м’ясо курки та індички, з яких можна приготувати багато смачних страв, але з найменшою шкодою для здоров’я. Їжте пісні страви, такі як паста, вживайте солодкі сорти перцю, приймайте в їжу більше овочів.

Как сберечь сердце правильным питанием?

Забудьте про смаженої риби, в якій при смаженні практично зникає корисна жирна кислота омега-3, яка знижує рівень тригліцеридів. Вживайте в їжу лосось, прісноводну форель, тунець. Готуйте їх на грилі. Тільки так ви зможете зберегти омега-3 і принести користь організму, не вбиваючи його спекотної в маслі. Пам’ятайте, що волоські горіхи є джерелом омега-3 і допомагають знизити рівень тригліцеридів.