Віце-прем’єр Ольга Голодець, виступаючи на загальних зборах Всеросійського хорового товариства, повідомила, що в 2017 році в кожній російській школі з’явиться дитячий хор, а майбутніх педагогів ще у вузах почнуть навчати формування у дітей мотивації займатися музикою.

За словами віце-прем’єра, шкільний курс музики був значно доповнений елементами хорового співу і цілісного музичного освіти. Правда, про збільшення обов’язкових годин мова поки не йде, так як діти зараз і так перевантажені з усіх предметів. Так що співати хором школярі поки будуть у рамках додаткової освіти. “Я сподіваюся, що в цьому році відбудеться серйозний прорив, тому що ми дамо можливості кожній школі мати свого керівника хору, концертмейстера і це буде вже в нормативних документах системи загальної освіти”, – наводить ТАСС слова Голодець.

Нагадаємо, з нового навчального року в російські школи повернеться астрономія, Крім того, міністр освіти і науки Росії Ольга Васильєва вважає, що в школах слід розвивати програми трудового виховання, і зараз це питання вже обговорюється в Держдумі. Що ж буде наступним?