Організація весілля – один з найскладніших моментів у проведенні подібного заходу, так як необхідно багато обдумувати і часто змінювати рішення, в залежності від виникаючих фактів.


Організація весілля – один з найскладніших моментів у проведенні подібного заходу, так як необхідно багато обдумувати і часто змінювати рішення, в залежності від виникаючих фактів. Один з пунктів організації весілля – це розміщення гостей за весільним столом. Дуже часто підготовка весілля лягає на плечі спеціалізованої компанії, але у виниклому питанні завжди радяться з молодятами, так як кожен гість повинен відчувати себе затишно, а молодята повинні відчувати підтримку рідних, бачити обличчя близьких людей і радіти разом з кращими друзями. Як правильно розсадити гостей за весільним столом, ви дізнаєтеся з цієї статті.
Якщо розглядати варіант проведення весільного банкету в ресторані або кафе, то все дуже просто. У подібних закладах на весілля прийнято виставляти столи буквою «П». За середнім столом сидять молодята, свідок зі свідком і деякі дуже близькі друзі і подруги. Часто за цим же столом садять батьків нареченого і нареченої. За іншими столами займають місця інші родичі і гості. Найчастіше їх розсаджують в такому порядку, що зі сторони нареченого гості сидять за тим столом, до якого ближче наречений, а гості з боку нареченої з тієї сторони, з якої сидить наречена. Цей спосіб дуже зручний, так як гості не будуть губитися серед давно знайомих людей, і їм буде про що поговорити. З іншого боку, гості нареченої і гості нареченого, будуть перебувати у відмежування один від одного, тому не зможуть познайомитися і підтримати бесіду. Купуючи весільні аксесуари в салоні, ви можете докладніше розпитати у персоналу, як краще розсаджувати гостей.
Інший варіант розсадження гостей полягає в тому, щоб біля нареченої посадити батька нареченого, а слідом свідка, а біля нареченого – мати нареченої і свідка. Мати нареченого, батько нареченої будуть сидіти навпроти пари або зрушені трохи в сторону, щоб наречений з нареченою могли оглядати всіх інших гостей. Далі всі розсаджуються по спорідненості, тобто брати і сестри будуть розташовуватися ближче, ніж кузени й кузини, і так далі.
Підлітків і молодих гостей бажано посадити за одним столом, так як вони швидше знайдуть теми для розмов серед ровесників. Таким чином, їх покоління буде вести себе невимушено, буде брати участь в конкурсах і веселитися. Вийти справжній домашній вогнище, де всі будуть почуватися затишно.
Розсаджуючи гостей, порадьтеся з батьками і свідками, так як в цьому питанні необхідно враховувати думку кожного. Дотримуйтесь нашими порадами, і проблем з розміщенням гостей у вас не виникне.