Доля білого пацюка, ще зовсім недавно жила в одному з нью-йоркських зоомагазинів, нагадує долю… голлівудської зірки середини минулого століття Лани Тернер. З тією лише різницею, що Лану мисливці за талантами помітили в кафе, а щура – в зоомагазині, де її чекала малоприємна доля стати сніданком або обідом для якого-небудь пітона.

Зараз Тобі радує своєю майстерністю глядачів на Бродвеї, граючи одну з головних ролей у виставі «Загадкове вбивство собаки вночі». Глядацький зал буквально вибухає оплесками всякий раз, коли білий пацюк з’являється на сцені.

Успіх Тобі в ролі одного героя вистави, юнаки-аутиста на ім’я Крістофер, виявився настільки оглушливим як в прямому, так і в переносному сенсі цього слова, що драматургові довелося спеціально для нього терміново дописувати роль.

Белая крыса стала звездой бродвейского спектакля

Другим «батьком» Тобі, якщо можна так висловитися, став 58-річний організатор і директор центру врятованих тварин Роберт Шапіро. Він знайшов Тобі в зоомагазині і купив з ще однією пацюком для театру.

У родича Тобі ні таланту до гри на сцені, ні бажання виступати явно не було. Після того, як він покусав дресирувальника, який готував його до вистави, репетиції були припинені. А ось у Тобі, за словами Лідії Дерош з Центру по підготовці тварин, справжній талант до сцени. Незважаючи на те, що раніше Лідія ніколи не працювала з щурами, приготувати Тобі виявилося неважко, тому що він все схоплював на льоту.

Белая крыса стала звездой бродвейского спектакля

Допомогла Тобі і товариськість. Він миттєво завоював прихильність і любов режисера-постановника вистави Кеті Радд, коли при першій же зустрічі спритно виліз по її руці і обережно обнюхав її біляве волосся.

Джерело