Сьогодні в будь-якій аптеці можна купити таблетки для зняття болю різного походження. У жінки в сумочці завжди можна знайти що-то з анальгетиків. Хоча у всьому світі їх продають тільки за рецептами. А для знеболювання пропонують протизапальні засоби нестероїдного походження: ібупрофен, вольтарен та інші. В Росії вони теж продаються, але і анальгін є у великому обсязі.

Всі засоби проти болю необхідно приймати правильно, так як у них багато побічних ефектів. Вони всі прописані в інструкції щодо застосування тих чи інших пігулок.

Дія на шлунок

Всі анальгетики і протизапальні засоби погано діють на слизову оболонку шлунка. Можуть з’явитися виразки та ерозії. Але це не тільки від таблеток, які приймають всередину. Таку дію мають і знеболюючі мазі, і уколи. Тому що ліки блокує простагландини в організмі.

Дія на організм матері-годувальниці

Молоді мами часто схильні до підвищеного стресу, що може призводити до головних болів. Деякі препарати вкрай не рекомендуються до застосування в даний період. А саме – Анальгін, Аспірин, Цитрамон та їх аналоги. Дана група препаратів може викликати алергічні реакції, а також негативно вплинути на внутрішні органи малюка.

Більш безпечна альтернатива – препарати Ібупрофен і Парацетамол та їх аналоги. Можна парацетамол при грудному вигодовуванні – це тема для окремої докладної статті. Але завжди потрібно пам’ятати, що до кожного препарату додається інструкція, в якій вказані протипоказання і особливі випадки, в тому числі використання при грудному вигодовуванні (у період лактації).

Дія на серце

Застосування нестероїдних лікарських засобів погано позначається на серці. Може несподівано піднятися тиск і наступити криз. Або ще гірше – інфаркт. Це все від того, що препарати можуть посилити серцеву недостатність. Особливо у людей зі слабким серцем.

Дія на нирки

Якщо людина захоплюється прийомом знеболюючих засобів, то у нього може розвинутися нефрит або ниркова недостатність. Часто лікарі не можуть знайти причину захворювання, яка криється в побічну дію ліків.

Дія на печінку

Цей орган теж дуже сильно реагує на нестероїдні препарати. У деяких людей починає розвиватися від ліків гепатит. І це реальність.

Прийом нестероїдних препаратів літніми людьми

Коли людині вже більше шістдесяти п’яти, його організм вже не такий здоровий, як раніше. Тому з побічними частіше бувають побічні ефекти препаратів. Пам’ять теж слабшає. І іноді вони можуть забувати, пили таблетки чи ні. Тому родичам необхідно стежити за прийманням лікарських засобів літніми людьми. З аптечки краще прибрати старі ліки, які приймає людина. Трапляється, старий людина може відразу приймати кілька видів знеболюючих препаратів. Такий прийом таблеток без контролю може призвести до плачевних результатів. Виникають у кишечнику кровотечі, які можна усунути тільки за допомогою операції. А в старому віці дуже складно провести екстрену ендоскопію. Бувають навіть випадки зі смертельним результатом.

Якщо людина часто страждає від побічних ефектів при прийомі анальгетиків, то їх краще замінити на парацетамол. Звичайно, біль він знімає слабо, але це все-таки хоч невелика, але допомога. Даний препарат не так сильно впливає погане дію на ослаблений організм. Але захоплюватися самолікуванням теж не треба, при сильних болях краще звернутися до фахівця, пройдіть обстеження, щоб вам призначили лікування.

Джерело: http://glam-novias.com.ua/