Яка дівчина не хоче мати доглянуті та м’які волосся? Домогтися цього не так складно, потрібно лише дотримуватися кількох важливих правил по догляду за волоссям.

Вибір шампуню

  • Кожен шампунь призначається для певного типу волосся і цим категоріям суворо дотримуються, інакше можна завдати шкоди шкірі голови. Від цього вигляд волосся краще не стане. Шампуні для жирного типу волосся містять речовини, які регулюють роботу сальних залоз. У шампуні для сухого волосся додають зволожуючі і живильні компоненти. Нормального типу волосся пропонують шампуні, в яких не роблять акценту на будь-яких речовинах.
  • Крім того, існують спеціальні шампуні для фарбованого волосся. Їх робота полягає в тому, щоб згладжувати волосся і утримувати колір. При регулярному фарбуванні на волосині розкриваються лусочки. У лінійці спеціальних уходових шампуні для фарбованого волосся завжди містяться компоненти, здатні захистити волосся від впливу навколишнього середовища.
  • Після обов’язково використовують бальзами або ополіскувачі. Застосування цих засобів дозволяє остаточно покрити волосся і тим самим полегшує процес розчісування, а сам волосся більш гладким. Але слід пам’ятати, що бальзам використовують по всій довжині волосся, крім його коренів. В іншому випадку може початися закупорка пір.
  • Фахівці не радять використовувати дитячу лінію косметики. Як би вони не допомагали пом’якшити волосся і робити їх приємніше на дотик, склад таких шампунів все ж не підходить для дорослої людини.
  • Інші поради при митті волосся

    Не варто дотримуватися якогось графіка для миття голови, краще це робити за своїми відчуттями, коли волосся здаються брудними. Якщо своєчасно не очищати шкіру голови, може почати утворюватися закупорює плівка. Вона обмежує доступ кисню, що веде до випадання волосся.

    Необхідно налаштовувати комфортну температуру. При правильному догляді волосся не миють у холодній чи гарячій воді, це може викликати неправильну реакцію сальних залоз або, навпаки, висушити шкіру голови.

    Багато дівчат дуже люблять закручувати волосся в рушник відразу після миття. Але, якщо довго тримати їх в такому стані, це може погано позначитися на правильному кровообігу. Також не радять розчісувати волосся, поки вони мокрі, адже це може зіпсувати їх структуру. Краще всього, коли волосся віджимають, тримають в рушник протягом декількох хвилин, а розчісують вже сухими.

    Що ще важливо?

    Для росту і зміцнення коренів волосся корисно робити масаж голови. Він сприяє приливу крові і тому волосся росте і живиться швидше. Для цього можна робити масажні рухи пальцями, починаючи від шиї і піднімаючись круговими рухами до верхівки. Радять уникати тугих зачісок, які стягують шкіру голову.

    Професійні засоби по догляду за волоссям можна подивитися на сайті brazilianblowout.ru

    На зовнішній вигляд волосся впливають і продукти. Щоб волосся мали здоровий блиск і не здавалися тьмяними, дієтологи радять стежити за тим, що входить в щоденний раціон. Особливий наголос рекомендують робити на таких продуктах, як риба, горіхи, яйця, зелень, ягоди та бобові.

    Джерело: http://modelcollect.com.ua/