Всі батьки мріють, щоб їх дитина була не тільки здоровою, освіченою, але ще й мав добрий смак. Без цього останнього в їх бажаннях, але далеко не останнього за важливістю, пункту з дитини не виросте самостійна особистість, яка займе в цьому світі чітку позицію на соціальній драбині.


Всі батьки мріють, щоб їх дитина була не тільки здоровою, освіченою, але ще й мав добрий смак. Без цього останнього в їх бажаннях, але далеко не останнього за важливістю, пункту з дитини не виросте самостійна особистість, яка займе в цьому світі чітку позицію на соціальній драбині. До речі, висота сходинки в соціумі, на якій буде знаходиться ваше чадо, багато в чому залежить від його смаку та вміння подати себе.
Що ж є найголовнішим, особливо для дівчини? Звичайно ж, одяг. Ще не відкривши рот, щоб щось розповісти про себе, дівчина своїм виглядом справляє враження на оточуючих, а ось яке, це вже залежить від неї. Кажуть, що досвід і вміння показати свої найкращі якості, приховавши недоліки, приходить з досвідом. Але дитячі психологи впевнені, що якщо з раннього віку не прищеплювати естетичний смак і почуття міри, то надалі всі спроби зробити це будуть марні.
Існує безліч способів навчити дорослого одягатися зі смаком, але ось, як пояснити дитині, що таке бренд, і який фасон сукні їй підходить? Відповідь можна знайти навіть не дуже обізнаному в дитячій психології людини. В цьому допоможуть вам гри.
Особливо корисні такі, як одевалки. Ці ігри для дівчаток не тільки розвивають образне мислення і навчають новим термінам, але і є відмінним інструментом навчання основним естетичним поняттями. Героїні таких ігор стають подружками вашої дочки, і на неї таким чином можна впливати з їх допомогою. Наприклад, не хоче донька заплітати гарні кіски, каже, що їй боляче або придумує інші «відмазки», нагадайте їй, що її героїня дуже любить ходити з кісками, або сьогодні ви їй заплетете, а завтра вона заплете своїй ляльці.
Але навчаючи свою маленьку принцесу премудростям етики і естетики, не перестарайтеся. Надмірне звертання уваги на свою зовнішність і манеру одягатися, може призвести до того, що в більш дорослому віці вона не буде цікавитися нічим, крім можливості красиво одягнутися.
Пам’ятайте, що, в першу чергу, ви самі приклад для своєї дитини, тому, щоб розвинути її смак, потрібно постійно розвиватися. Не буде нічого поганого в тому, що ви самі сядете пограєте в одягалки, щоб спробувати себе у ролі іміджмейкера.