Увечері п’ятого грудня відбулося, мабуть, одна з трагічних подій в сучасній історії російського спорту. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відсторонила збірну від участі в Олімпійських іграх-2018. Цей скандал не зміг не прокоментувати один із самих яскравих і ніколи не соромилися у виразах спортивних коментаторів Василь Уткін.

Російський спортивний журналіст і телекоментатор, теле – і радіоведучий висловив свою позицію щодо ситуації з відстороненням російських атлетів від участі в зимової Олімпіади 2018 року. Правда, зробив він це з завидною часткою сарказму і присвятив свої публікації в инстаграме заступнику голови Уряду Російської Федерації з питань спорту, туризму і молодіжної політики Віталія Мутко. Що, в принципі, не дивно. Адже саме він обіймав посаду міністра спорту Російської федерації під час проведення ігор в Сочі, коли, згідно з доповідями інформаторів та експертів, чи не кожен другий спортсмен, який представляє нашу країну, приймав заборонені препарати.

«Всі, хто пнут його сьогодні, злякалися зробити це вчора. Завтра один з них його замінить», – написав у инстаграме під знімком Віталія Леонтійовича сам Уткін.

«Завтра один из них его заменит»: Василий Уткин о скандале с Олимпиадой и Виталии Мутко

Треба віддати належне Василю: можливість залишати коментарі під цією публікацією він не залишив. Напевно зрозумів, що зараз на Мутко виллється дуже багато бруду від «диванних експертів». А ось в наступному пості він вже і сам вирішив трохи пожартувати над російським чиновником.

«Завтра один из них его заменит»: Василий Уткин о скандале с Олимпиадой и Виталии Мутко

Таке незвичайне порівняння з культовим фільмом «Втеча з Шоушенка» явно розсмішило передплатників Уткіна, яким у цій публікації він вже залишив місце для висловлення своєї думки.

«Віталій Леонтійович дивиться в майбутнє»

«Ахахахахахаххаха! Це хіт, Василь»

«Тут я згоден з Васею… Як не дивно»

«Ось правда… Було б смішно, якби не було так серйозно»

«Віз лав фром хіз харт! Мужик то начебто душевний, а зіллють ж, як загиблу в акваріумі рибку»

Втім, в цьому скандалі постраждали не тільки спортсмени (чиї мрії про участь в Олімпіаді можуть скластися, як картковий будиночок) – у них ще є шанс виступити на іграх, правда, без прапора і гімну. А от деяких чиновників, і зокрема Мутко, від Олімпіад відсторонили довічно, причому в будь-якій якості. І тепер Віталій Леонтійович зможе помилуватися цими змаганнями тільки по телевізору або через Інтернет.

До речі, композитор Ігор Ніколаєв так само висловився з приводу відсторонення збірної. Він зазначив, що за все життя не відчував більш мерзенного і липкого почуття приниження Росії і її спортсменів, її прапора, її гімну.