Сама незвичайна майданчик цього літа – “Зелений театр ВДНГ. Сцена на воді” – оголосила програму на серпень. Глядачів чекає джазовий вікенд, ніч одноактних балетів, виступ несамовитих данців Brothers Moving і багато іншого!

Сцена на воді ВДНГ вміє дивувати. Другий рік поспіль організатори пропонують своїм глядачам еклектичну програму, в якій рок, наприклад, може легко уживатися з балетом.

Джаз, балет и хриплые датчане: что посмотреть на Сцене на воде в августе

11 серпня тут виступлять колишні вуличні герої, квитки на чиї концерти тепер розкуповуються за рекордно короткі терміни. Сьогодні Brothers Moving — одне з головних відкриттів датської сцени. Вони прийшли до нас з Мережі — широку популярність принесли музикантам відеоролики, зняті перехожими на телефон. Дві акустичні гітари, бас, кахон і сильний хрипкий вокал — таким мінімальним складом Brothers Moving з легкістю підкорюють будь-яку аудиторію.

Джаз, балет и хриплые датчане: что посмотреть на Сцене на воде в августе

18 і 19 серпня глядачів чекає джазовий weekend. У суботу лідер групи Tequilajazzz Євген Федоров з учасниками свого проекту Optimystica Orchestra, переодягнувшись в строгі костюми, виконають висококласну естрадну музику в діапазоні від ска до джазу та босанови.

А 19 серпня зірка російської джазової сцени Саша Машин представить музику зі свого свежеизданного альбому — Outsidethebox. Разом з ним на сцену вийде видатний італійський саксофоніст Rosario Giuliani (Розаріо Джуліані), що випустив більше 30 альбомів як в якості запрошеного музиканта, так і бенд-лідера.

Джаз, балет и хриплые датчане: что посмотреть на Сцене на воде в августе

24 серпня пройде стала вже традиційною Ніч одноактних балетів – спільний проект ВДНГ і театру «Балет Москва». Артисти покажуть балет «Три поеми», який присвячений руху як основоположного виразному засобу. Відкинувши сюжет, складні декорації і пишні костюми, хореограф Кирило Радеев слід за музикою і використовує тіло танцівника в якості головного інструменту камертона і провідника образів, закладених у творі композитора. Після антракту глядачі побачать «Транскрипцію кольору» — новий спектакль театру «Балет Москва» та міжнародної творчої команди. На створення балету хореографа Хуанхе Аркеса і драматурга Фаб’єн Вегт надихнула картина «Конструкція А II» відомого угорського художника-авангардиста, скульптора і фотографа, педагога баухауса Ласло Мохой-Надя і музика композитора-мінімаліста Джона Адамса.

Джаз, балет и хриплые датчане: что посмотреть на Сцене на воде в августе

В останній день літа, 31 серпня, на Сцені на воді пройде сольний концерт Тамари Гвердцителі. Цієї дивно красивою і талановитій співачці вдалося майже неможливе — зруйнувати звичні нам межі часу і простору. Давним-давно зникла країна, де ім’я Тамари Гвердцителі знав кожен. Однак слухачі з перших нот дізнаються цей вібруючий з легким, ледве помітним акцентом голос. Недарма знаменитий французький композитор Мішель Легран охрестив її «золотим голосом світу».

Детальну інформацію про заходи можна знайти тут.