Доглянуту дівчину визначають дрібниці. Найяскравішим показником є краса шкіри рук і акуратність манікюру. Безумовно майстри салону краси, за невеликі гроші додадуть «жіночої візитною карткою» ідеальний вигляд. Але що ж робити, якщо немає можливості до них потрапити? Невже ставити на собі хрест і ховати руки до походу в салон? Не варто. Ось декілька порад про те, як зробити манікюр самостійно.

Звичайний класичний манікюр, або обрізний, сьогодні знаходить друге народження. Цей вид манікюру вважається найскладнішим. Його починають робити тоді, коли кутикула добре розм’якшиться в гарячій ванні. Процедура обрізання кутикули під силу тільки досвідченому майстру, оскільки вона вимагає воістину ювелірної точності, адже будь-невмілий рух може травмувати шкіру.

Більш безпечним вважається так званий європейський, або необрізний, манікюр, коли кутикула видаляється з допомогою спеціальних препаратів, потім дезінфікується ультрафіолетом. І тільки після цього нігтя надають форму щадним подпиливанием.

Цей вид манікюру менш травматичний і безпечний в плані попадання інфекцій. Крім того, після європейського манікюру кутикула відростає набагато довше, ніж після звичайного.

Сауна для рук

Після манікюру добре б зробити живильну маску для шкіри рук, масаж або популярну сьогодні парафінотерапію. Цю процедуру поєднують з зволожуючою емульсією, яку наносять до парафінової ванночки. Проникаюче тепло розігрітої парафіну відкриває пори, створюючи ефект мінісауни. Під його впливом активні речовини проникають в шкіру, живлять її вітамін Е і активними біологічними речовинами, які надають омолоджуючу дію.

Всі ці процедури ефективні, якщо організм в цілому отримує достатню кількість мінералів і вітамінів для нігтів. Це може бути досягнуто правильним збалансованим харчуванням і вживанням спеціальних полівітамінних комплексів.

Зробіть мені нігті

Поширена нині процедура нарощування нігтів стала хорошим виходом з положення для тих, у кого нігті погано ростуть, шаруються або ламаються.

Технологія нарощування може бути з застосуванням акрилу або гелю. Але підготовчий етап в обох випадках однаковий: відсувається кутикула, злегка подпиливается поверхню нігтя, щоб штучне покриття краще схоплювалося з природною поверхнею.

Потім за допомогою гнучких пластин формується природний ніготь. Таке нарощування називається «на формах».

Але є й інший варіант: на край нігтя наклеюється штучний кінчик, якому надається потрібна форма. Цей спосіб — нарощування на типсах».

При акриловому нарощуванні на будь-яку штучну форму наноситься суміш акрилу з полимеризатором. Довжину можна сформувати за бажанням. Можна наростити «фарбовані» нігті з різним орнаментом.

При гелевому нарощуванні майстер покриває штучні форми гелем, який застигає під дією ультрафіолетових променів. Оскільки гель — прозорий матеріал, нігті будуть виглядати, як справжні. Їх можна носити, не покриваючи лаком.

Салон на дому

Для манікюру в домашніх умовах важливо обзавестися самим необхідним.

Якщо ви звикли користуватися манікюрним набором, правильно підберіть інструменти. Не переплутайте ножиці для нігтів з ножицями для задирок. При обрізанні нігтів без ножиць не обійтися, а ось видалити шкірочку навколо нігтьового ложа можна за допомогою паличок або олівців.

Досі думки професіоналів розходяться: зрізати чи кутикулу або відсувати її від нігтя? Практика показує, що більш якісний перший варіант. Однак тут необхідний навик і ножиці без дефектів.

При виборі подивіться їх «на просвіт» і закривайте — контакт між лезами повинен бути повним.

Для гарного манікюру необхідні також пилки — шліфувальна і пристрій для вирівнювання нерівностей і усунення дрібних дефектів, а також пилочки з гумовою поверхнею, щоб надати остаточний блиск нігтям.

Не варто користуватися металевими пиляннями. Вони розшаровують ніготь, в мікрорани потрапляють мікроби і з’являється загроза грибкового захворювання.

Стане в нагоді і олівець для формування нігтьового ложа. Він має свої очевидні плюси — не травмує і не дратує шкіру.

Джерело: http://nochniki.com.ua/