До новорічної ночі готуються заздалегідь, а ялинку починають прикрашати ще задовго до свята. У цій статті ви знайдете кілька порад, як прикрасити ялинку на Новий рік.

Починають прикраса ялинки зазвичай з електрогірлянди (вона обов’язково повинна бути справною і тільки заводського виготовлення).

На самих видних місцях слід повісити найефектніші іграшки. Однакові за формою і кольором прикраси не повинні висіти в одному місці. Намисто і гірлянди слід вішати так, щоб вони не затуляли інші прикраси. Їх розташовують не по вертикалі, а навколо ялинки. Якщо ялинка стоїть посередині кімнати, прикраси повинні розташовуватися рівномірно з усіх боків.

Іграшки зазвичай вішають на нитках, але вони заплутуються, рвуться, перекручуються — краще використовувати звичайні скріпки. Скріпку треба розігнути так, щоб одним кінцем зачепити іграшку, а іншим — гілочку. Але якщо Ви все-таки вибрали нитки, то бажано, щоб вони були досить довгі. Якщо ці нитки зробити різнокольоровими (або, навпаки, одного кольору), вони теж будуть прикрасою.

Колись у багатьох сім’ях існувала традиція готувати для ялинки саморобні іграшки. Зараз такі сім’ї — рідкість. А може бути, варто, поки ще є можливість, розпитати старших членів родини, як це робилося раніше, і в один прекрасний новорічний вечір приголомшити гостей незвичайною ялинкою — з рибками з яєчної шкаралупи, золотими ланцюгами, зірками з фольги і соломки, пряниковими будиночками і хатинками на курячих ніжках…

Як прикрасити ялинку, вінок, букет?

Хтось дбайливо зберігає іграшки, куплені дуже давно, і кожен рік, вішаючи на ялинку яку-небудь рибку або бурульку, згадує далеке дитинство, коли “дерева були великими”, а сам він, навпаки, маленьким. Хтось любить тільки “покупні”, причому самі нові, модні прикраси. Де ще збереглася традиція робити іграшки своїми руками. А комусь припаде до душі ідея нарядити ялинку в бантики з блискучою атласної стрічки — тільки уявіть, як вони будуть виглядати на тлі зеленої хвої!

А якщо прикрасити ялинку їстівними іграшками — кільцями, кренделиками, рогаликами? А ще є цукерки в яскравих фантиках, горіхи, які можна обернути фольгою,шоколадні медалі…

Справжня ялинка, невеликий вінок з ялинових лапок на стіні або зовсім скромна гілочка на новорічному столі допоможуть створити і подовше зберегти те особливе, “хвойна” настрій,який несе з собою новорічне свято.