Ті, хто працюють в офісі, не завжди раді корпоративного дрес-коду. Співробітники на роботі проводять більшу частину свого життя, тому хочеться одягнутися не тільки зручно, але й стильно. Оскільки у кожного свої смакові уподобання, бо тільки деяких влаштовує ходити в темних штанах і світлій сорочці щодня. Як бути тим, хто хоче різноманітності? Діловий стиль одягу не дає великого вибору фасонів, але все ж розбавити офісні сірі будні можна.

Нестаріюча класика – суворі фасони, стримані кольори. Такі речі сидять по фігурі і завжди доречні для офісу, як спідниця-олівець або жакет, сувора сорочка, штани. Доповнить і виділить класичний і строгий образ один яскравий аксесуар, який буде привертати увагу здалеку.

Діловий кежуал – це той стиль який можуть собі дозволити щасливчики, у яких в офісі немає суворого дрес-коду. Тоді підійде більш простий одяг, ближче до класики, і її можна комбінувати з акцентними і незвичайними речами. Наприклад, класичні брюки, об’ємний однотонний светр або ошатна оксамитова блузка.

Розслаблена елегантність – це той напрям, який допоможе оживити прості офісні образи. Наприклад, поєднання “недбалої” укладання суворого жакета і простий блузи, або акцентне прикраса на шиї і біла сорочка. Такі образи будуть вигідно виділятися на тлі одноманітних нарядів.

Діловий гламур передбачає підкреслення жіночності, але все ж наряд залишається суворим. Спідниці-олівці, легка укладка, ніжні кольори, великі лакові сумки – це все притаманне такого стилю, але головне пам’ятати, що це діловий образ і не перегинати з гламуром.

Строгий авангард – це стиль для експериментаторів і тих, хто впевнений у своєму почутті міри (або терпіння начальства). Мікс класичного ділового стилю із самими різними напрямками, кросівки і брючний костюм, футболка поло і піджак – це незвичайно та яскраво. Такі наряди точно не залишаться без уваги.

Корисні поради

Якщо у вас є класична база, біле і чорне, то її варто доповнювати яскравими акцентами, як червоний тонкий ремінь або яскраві туфлі і сумки. Це зробить образ цікавіше і дорожче.

Чому б не замінити “безпечну” золотий ланцюжок на шиї на щось більш яскраве. Наприклад, базову білу сорочку добре доповнює маленький тонкий шовковий шарфик, колір якого залежить тільки від ступеня строгості дрес-коду, або намисто незвичайної форми в мінімалістичному стилі.

Не забувайте, що крім білого і чорного є інші кольори. Якщо у вас в дрес-коді не прописаний конкретний відтінок вбрання, то чорний низ, білий верх можна замінити на більш яскраві відтінки. Наприклад, чорнильні штани і ніжно-блакитна сорочка виглядають незвично і свіжо. Сірий колір теж дуже універсальний, бо темно-сірі штани і ледве помітний рожевий відтінок сорочки теж урізноманітнює образ.

Якщо чітко прописані кольору вбрання, то пограти з образом можна за рахунок фасонів, фактур тканини і фурнітури на одязі. Маленькі золотисті гудзики на білій блузці зроблять її більш нарядною, спідниця-олівець може бути з незвичайною фактурної тканини або із завищеною талією. До речі така спідниця може цікаво виглядати з об’ємною блузою.

Джерело: http://weekend.dn.ua/