Мами, які стежать за тим, щоб їхні діти їли більше продуктів, багатих залізом, – надходять зовсім правильно. На думку фахівців, в молодості споживання важливих мікроелементів особливо важливо і ефективно. Але експерти попереджають: те, що допомагає молодим, з віком може почати шкодити здоров’ю.

Через брак таких мікроелементів як залізо і мідь у молодому віці можуть виникати проблеми з шкірою, роботою серця, печінки, розвивається анемія, безпліддя.

Тому дуже важливо, щоб організм дітей, підлітків, чоловіків і жінок у першій половині життя отримував ці речовини в повному обсязі.

Однак дослідження, проведене фахівцями Мічиганського університету, показало, що з віком потреба в міді і залозі у людського організму різко скорочується.

Дослідники прийшли до висновку, що людям, починаючи приблизно з 50 років, важливо відстежувати рівень міді і заліза в своєму раціоні – немає там зайвого?

Це стосується складу і їжі і води.

Експерти вважають, що після 50-ти необхідно їсти менше червоного м’яса, квасолі і яблук, швидко які темніють на зрізі, – ці продукти містять дуже велику кількість мікроелементів, ніж необхідно в зрілому віці.

А от зелений чай, часник, вівсянку, горіхи і насіння, навпаки, вживати якомога більше, так як вони володіють здібностями нейтралізувати надлишок металів.

Перенасичення названими мікроелементами починає розганяти процес старіння, провокуючи все характерні для другої половини життя хвороби – хвороби Альцгеймера і Паркінсона, гіпертонію, діабет і так далі…