будь-якій дівчині хочеться, щоб волосся завжди були красивими і сяючими. Однак локони часто приносять клопоти-випадають, не ростуть або січуться на кінчиках. Остання проблема особливо знайома дівчатам з довгим волоссям. Розберемося, чому січеться волосся і як допомогти їм відновитися.

Посічені кінчики волосся: причини

Посічене волосся дізнатися легко — для них характерні сухі кінці, які постійно ламаються і розшаровуються. Одне волосся перетворюється на два або навіть три. В результаті кінчики волосся виглядають тьмяно і мляво, надаючи зачісці неохайний вигляд.

Деякі кажуть, що волосся з посіченими кінцями необхідно постійно підстригати. Однак на практиці виходить, що цей спосіб не вирішує проблему.

Щоб боротися з посіченими кінцями, спочатку необхідно з’ясувати причину такого стану волосся.

Найчастіше проблеми з локонами сигналізують про неправильний догляд або нестачі вітамінів і мінералів в організмі. Але це далеко не всі підстави для появи сухих кінчиків волосся.

Дізнайтеся найбільш поширені причини посіченого волосся:

  • неправильне харчування.

Все, що ми їмо, відображається на зовнішньому вигляді. Тому, якщо зловживаєте смаженою і жирною їжею, нехтуєте овочами і фруктами, отримуєте поганий стан волосся.

Спробуйте змінити раціон і почніть харчуватися правильно.

  • дуже довге волосся.

Проблема посічених кінців більше характерна для дівчат з довгим волоссям. Причина проста: природного жирового мастила не вистачає для підживлення кінчиків волосся. Без належного зволоження вони стають тьмяними і ламаються.

  • брак рідини.

Щоб волосся виглядали і були здоровими, вони повинні підживлюватися зсередини.

Якщо п’єте мало рідини, локони стають сухими і тьмяними.

Згадайте про поширене правило і пийте не менше 2-х літрів чистої води в день.

  • захворювання органів шлунково-кишкового тракту.

Будь – які проблеми зі шлунком та іншими органами, які беруть участь у травленні, відображаються на зовнішньому стані волосся. Часто захворювання можуть протікати безсимптомно. Тому, якщо виявили проблеми з волоссям або шкірою, відвідайте гастроентеролога.

  • неправильна косметика.

Ретельно підбирайте шампуні, бальзами і маски: вони повинні відповідати вашому типу волосся.

Навіть якщо підходить косметика певної марки, обов’язково міняйте її раз на півроку: локони звикають до одноманітного догляду, і засоби перестають діяти.

Будьте уважні при виборі для стайлінгу — пінок, мусів, лаків — будь-які з них сушать волосся. Намагайтеся користуватися засобами для укладання рідше.

  • експерименти з волоссям.

Часто фарбуєте волосся, радикально міняєте колір локонів, регулярно рівняєте або завиваєте?

У такому випадку не дивуйтеся, що вас наздогнала проблема посічених кінчиків. Обмежте використання приладів і рідше експериментуйте з кольором, підфарбовуючи тільки коріння.

  • неправильний догляд за мокрим волоссям.

Мокре волосся легко ламаються, тому їх не можна терти рушником. Злегка промокніть локони, а потім дайте висохнути природним шляхом.

  • спадковість.

На жаль, від генетики не втечеш, тому, можливо, проблеми з волоссям ви успадкували.

Також не нехтуйте головними уборами в холод або спеку: температурний режим сильно впливає на стан волосся.

Ви дізналися причини, через які можуть страждати волосся. Перегляньте спосіб життя і налагодьте харчування, намагайтеся уникати стресів, і тоді локони будуть в порядку.

читайте також: як відростити волосся в домашніх умовах: рецепти

Посічене волосся: як боротися народними засобами

Говорячи про посічених кінчиках, не можна не згадати про правильний догляд за волоссям. Найчастіше навіть жирне волосся залишаються сухими на кінцях.

Щоб уникнути проблем з волоссям, обов’язково зволожуйте їх і балуйте масками.

З посіченими кінцями волосся можна і потрібно боротися. Використовуючи народні засоби, зможете надати локонам красивий і доглянутий вигляд.

Розповімо, які маски для волосся, що січеться можете зробити в домашніх умовах:

  • з жовтком і медом.

Добре живить волосся, зволожує і надає здоровий блиск. Таку маску можете робити тільки для кінчиків або розподілити по всій довжині локонів.

Візьміть жовток сирого яйця і змішайте з 1 ст.л. Рідкого меду. Нанесіть на кінчики і почекайте 20 хвилин. Щоб з волосся не капало, можете закутати волосся в поліетилен.

Якщо будете робити маску на всю довжину волосся, збільште кількість інгредієнтів.

  • масляні.

Для волосся використовуйте будь-яке масло. Найкраще себе зарекомендували касторове, реп’яхову, кокосове і оливкове. Будь-яке з них прекрасно зволожує волосся.

Нанесіть підігріте засіб на вологе волосся і почекайте 20 хвилин. Змийте шампунем і обполосніть волосся водою з лимонним соком.

  • дріжджова з кефіром.

Обидва компоненти відмінно живлять і зволожують волосся. Регулярно застосовуючи маску, забудете про проблему посічених кінчиків.

Для маски змішайте 20 г свіжих дріжджів зі 100 мл кефіру. Нанесіть на 20 хвилин, змивайте теплою водою.

  • майонезна.

Яйця і рослинне масло, які входять до складу майонезу, відмінно справляються з посіченими кінчиками. Для максимального ефекту зробіть майонез самостійно.

Маску робіть так: нанесіть майонез на волосся товстим шаром і почекайте 20 хвилин. Змивайте теплою водою з шампунем.

  • маска з бананом.

Банан також добре бореться з сухим і посіченим волоссям. Вживайте фрукт не тільки всередину, але і зробіть з нього корисну маску для волосся.

Банан подрібніть в блендері, додайте яйце і 50 грамів кефіру. Нанесіть на волосся на 20 хвилин, змивайте теплою водою.

Будь-які з компонентів перерахованих вище масок можете комбінувати між собою: інгредієнти відмінно поєднуються один з одним. Можливо, відкриєте для себе новий рецепт, який допоможе позбутися від проблеми сухих кінчиків.

Крім масок, приготуйте трав’яний настій для ополіскування волосся після миття.

Візьміть по 1 ч.л. Кореня лопуха, листя кропиви, ромашки і липи, залийте літром окропу і настоюйте протягом години. Обполіскуйте волосся після миття.

Можете використовувати трави в комплексі або окремо.

Також добре обполіскувати волосся зеленим чаєм.

Домашні маски для волосся допоможуть назавжди забути про проблему посічених кінчиків. Однак, щоб народні засоби подіяли, важливо робити процедури для волосся регулярно. Візьміть за правило наносити маску хоча б два рази на тиждень – тоді незабаром побачите результат.

Ви дізналися причини посічених кінчиків волосся і як боротися з проблемою. Регулярно доглядайте за волоссям-вони дадуть відповідь взаємністю, радуючи прекрасним виглядом і блиском.