У наші дні існує безліч варіацій коронавірусу. Але найбільш небезпечними з зафіксованих в росії є чотири:» альфа«,» бета«,» гамма «і»дельта”.

Штам “бета” вперше був виявлений в пар ще в грудні минулого року, повідомляє новинний портал eyewitness. Тоді його віднесли до групи с.1 — в ній мутації відбуваються набагато швидше, ніж в інших.

Відмітна особливість цієї інфекції — висока здатність заражати молодих і раніше абсолютно здорових людей. Причому саме у цієї категорії пацієнтів найчастіше розвивається важкий перебіг хвороби.

Масова вакцинація в регіонах росії почалася в середині січня 2021 року. Сьогодні жителі країни можуть безкоштовно зробити щеплення однієї з чотирьох зареєстрованих вакцин нового покоління. На вибір пропонуються двокомпонентні “супутник v», «епіваккорона», «ковівак»і однокомпонентна “супутник лайт”. За останніми даними, зовсім скоро з’явиться ще й п’ята вакцина, яка буде відрізнятися від інших.

Нова ж варіація вірусу с.1.2, виявлена недавно, здається ще більш серйозною. На сьогоднішній день відомо, що вірус легше прикріплюється до клітин і має стійкість як до антитіл, так і до вакцин старого покоління. Зараження вже зафіксували в республіці конго, китаї, новій зеландії, великобританії, португалії, швейцарії та на маврикії.