Кіноіндустрія з кожним роком продовжує стрімко розвивати тему, пов’язану з динамічністю людей, прагненням до постійного розвитку. Ми бачили багато історій, в яких персонажі пригнічені або незадоволені своїм становищем у світі. Вони хочуть вирватися з рутини, уникнути будь-яких життєвих труднощів або повністю змінити своє життя. Але як можна втекти від шлюбних обітниць? клятв, які повинні тривати довше людського життя? сенсаційний телесеріал про секс від netflix “sex life” намагається відповісти на питання і підштовхнути глядача до роздумів.

Опис сюжету

Серіал “секс / життя «заснований на романі б.б. Істон»44 глави про чотирьох чоловіків”. На даний момент випущений 1 сезон, що складається з 8 серій. Написане в щоденниковій формі, даний твір-вихрова подорож по чотирьох головних любовних історій істон до зустрічі з її чоловіком кеном. Як і головна героїня серіалу, бібі була змушена почати щоденник, так як відчувала себе загнаною в глухий кут в житті як заміжня мати двох дітей і шкільний психолог. Кен, її чоловік, дуже відрізнявся від татуйованих поганих хлопчиків її юності. “цей чоловік, принаймні, на дев’яносто відсотків ідеальний для мене, але останнім часом все, про що я можу думати, — це те, чого йому не вистачає: пристрасті і боді-арту. Дві речі, від яких я повинна відмовитися, щоб захистити свій прекрасний, одноманітний шлюб. Але я не можу», – написала істон у першому випуску щоденника книги.

Вона пристрасно бажала воскресити трепет своїх минулих любовних відносин — і ведення щоденника стало ефективним способом зробити це. “це допомогло мені побудувати міст між моїм нинішнім життям і дівчиною, якою я колись була. Я жила своїм нинішнім життям, але я писала про всі ці кумедні події, і це допомогло мені відчути, що я та ж сама людина», – говорить істон. Потім вона спробувала привнести частину цієї енергії в свій шлюб. Бібінка залишила щоденник відкритим, щоб її чоловік міг його прочитати. Вчинивши так, кен дізнався, чого вона дійсно хотіла.

У центрі сюжету серіалу – біллі коннелі – заміжня американка, яка живе в передмісті нью-йорка. Купер коннеллі захоплюється своєю дружиною, а двоє чарівних дітей складають щасливу сім’ю. Все прекрасно, крім чуттєвого життя біллі. Після їх другої дитини близькість у їхньому шлюбі просто зникла. Біллі, яка була дикою в минулому житті, сумує за цим у шлюбі. Вона хоче знову випробувати той сплеск емоцій. Не в силах контролювати свої бажання, біллі починає вести щоденник, щоб повернутися до своїх минулих переживань. Її записи швидко наповнюються спогадами про її колишнього хлопця, бреда саймона, з яким вона зустрічалася 8 років тому, до зустрічі з купером. З бредом біллі провела найкращий час у своєму житті. На жаль, бажання біллі не залишилися в її щоденнику. Коннеллі читає щоденник дружини і намагається доставити їй задоволення, як вона того очікує. Але іскри все ще не вистачає, тому що бред за своєю природою був диким, небезпечним і захоплюючим. Незабаром бажання біллі збувається, коли вона стикається з бредом в будинку своєї кращої подруги саші сноу. Проте, крок далі вирішить план дій і долю подружнього життя біллі.

Пояснення поведінки героїні

У власника звукозаписної компанії – чарівного і симпатичного хлопця бреда саймона – були проблеми з батьком. У дитинстві батько бреда кинув його через наркоманію. Всі ці роки бред ображався на свого батька і пробирався на першу сторінку газети, щоб батько помітив його і передзвонив. Через дитячу травму бред став боятися зобов’язань. Він тікав від людей, до яких був прив’язаний. Бред зробив те ж саме з біллі. Навіть після всього, що між ними було, він кинув біллі, тому що не міг зустрітися зі своїм батьком і вирішити свої власні проблеми. 8 років потому, коли бред зустрів біллі, він сказав їй, що нарешті помирився зі своїм батьком. Це змінило його, і тепер він краще розуміє любов. Проблема, що розділяла бреда і біллі, була вирішена, так чи віддасть перевагу біллі бреда коннеллі?

Коннеллі був досвідченим, прямолінійним хлопцем, який намагався щосили, щоб стати бредом. Проте коннеллі не був бредом, і саме тому біллі вибрав його. Вона хотіла любові, захищеності, безпеки, красивого будинку, сім’ї, і коннеллі дав біллі все. Але для біллі це становило лише 85% ідеального життя. 15% все ще були відсутні. Ними-то і були поспіх, небезпека і хвилювання, які міг подарувати тільки бред. Амбіційна біллі хотіла всього цього. Вона хотіла 100 відсотків.

Увага, спойлер!

На початку останньої серії «це має бути те місце» біллі віддала перевагу коннеллі бреду. Біллі відновила своє сімейне життя і подала заявку в колумбійський університет, щоб отримати докторський ступінь. На якийсь час все стало добре, проте незабаром проблема знову виникла. Біллі почала сумувати за своїм істинним “я”. У неї знову прокинулися спогади про бреда.

«секс / життя ” приносить глядачеві яскравий конфлікт персонажів; кожен з них представляє іншу особистість в інтенсивно насиченому полі битви, яке залишає аудиторію збудженою і змученою. Крім цього, серіал піднімає всілякі гідні (хоча і в стилі керрі бредшоу з «сексу у великому місті») питання про задоволення біллі. (у вас може бути відмінний шлюб без відмінного сексу? що значить фантазувати про колишнього?) зрештою біллі зрозуміла, що однієї щасливої родини недостатньо. Вона погналася за своєю істинною свободою і владою і побігла в квартиру бреда. Вона голосно і чітко заявила:»вона хоче всього цього”. Поки біллі опинився в квартирі бреда, коннеллі подзвонив своєму босу франчесці, щоб заповнити прогалину. Можливо, для пари зрада один одному стала «новою нормою». І чому б і ні, якщо для деяких людей поліаморія – не кінець світу? що за життя, якщо не жити поза рамками?

Погляд з точки зору психології

«секс/життя» — іграшки зі спокусою і подивом. Це ставить шлюб на п’єдестал і ставить під сумнів мораль прагнення до цього бажання. У світі, де шлюб вимагає більш напруженої роботи, ніж будь — коли, даний серіал-це сучасна головоломка: чи можете ви одночасно насолоджуватися гострими відчуттями і безпекою? чи може один партнер задовольнити всі ваші потреби? чи є пристрасний секс головним очікуванням у довгостроковому партнерстві?

Серіал підсилює популярне уявлення про те, що безпека і пристрасть — це протилежні сили. Але вчені говорять нам про зворотне. Можна навести незліченні дослідження, які показують, що сексуальне задоволення і задоволення від відносин йдуть рука об руку.

Звичайно, секс з бредом був гарячим, але в контексті нездорових відносин біллі відчувала себе спустошеною. Секс і відносини, в яких він відбувається, повинні змусити вас почувати себе цілісними і задоволеними. Гарячий секс в поганих відносинах не є стійким. В кінцевому рахунку, поганий секс може зруйнувати відносини, але хороший секс вже точно не створює відносин.

Набагато легше навчити когось бути хорошим коханцем, ніж навчити когось бути хорошою людиною. Якщо ви відчуваєте себе незадоволеними, спробуйте попрацювати разом зі своїм партнером, перш ніж завершувати відносини. Комунікація в цьому питанні грає одну з ключових ролей. Шукайте способи відродити любов в шлюбі, створюйте спільні спогади, влаштуйте побачення з чоловіком (підшукайте ідеї в цій добірці). Завжди можна повернути в життя романтику, навіть якщо ви в шлюбі 100 років.

Однак якщо ви і ваш партнер вирішили спробувати щось нове в сексуальному плані, дочекайтеся, поки відносини не стануть максимально міцними і довірчими. Після перегляду серіалу ви переконаєтеся, наскільки безвідповідально і небезпечно пробувати нове, якщо відносини тріщать по швах.

, але сексуально заряджав нас одним поглядом-історія зачіпає саму суть подібної ситуації всіма можливими способами.