«мейр з істтауна” – нова детективна драма hbo з чудовою кейт вінслет в головній ролі. Серіал повним ходом йде в онлайн-кінотеатрі “амедіатека” і саме час розповісти, чому на неї варто звернути увагу не тільки шанувальникам жанру.

Історія

Серіал показує життя невеликого міста під назвою істтаун. У ньому відбувається низка вбивств-спочатку безслідно зникає одна дівчина, потім виявляється труп інший. Розплутати кримінальний клубок намагається місцевий детектив мейр, немолода жінка з твердим характером. Вона виховує дочку і онука (її син наклав на себе руки), а також з деяким сарказмом спостерігає, як її колишній чоловік, оселившись навпаки, демонстративно налагоджує особисте життя.

Петля детективної інтриги з кожною серією затягується все міцніше, проте не менш цікаво стежити за розвитком відносин між героями. У життя мейр незабаром вторгаються нові люди: письменник-викладач (гай пірс), з яким у неї майже відразу виникає тяжіння, і напарник, якого нав’язує начальство. Його роль зіграв еван пітерс.

Голлівудська зірка в головній ролі

Роль мейр виконала кейт уінслет-одна з головних актрис у світі, лауреатка “оскара «(за фільм» читець«), володарка купи інших престижних нагород, народна улюблениця (важко уявити, що хтось не дивився»титанік”!). Телебачення, втім, вона шанує не дуже часто: останній раз британка блищала на малих екранах дев’ять років тому, в міні-серіалі тодда хейнса «мілдред пірс». До речі, в цьому проекті знімався і гай пірс, який в «мейр з істтауна» грає досить важливу роль.

Картата сорочка, прості джинси, пляшечка пива в руці — такий кейт ми бачити не звикли. Для неї це новий образ і вона справляється з ним блискуче: створює багатогранного персонажа, в якому дивовижному чином поєднується сталевий характер і внутрішня вразливість, викликана численними душевними травмами. Ця леді не любить говорити про минуле, але явно потребує підтримки.

Колорит маленького міста і запам’ятовуються персонажі задають тон серіалу. Здавалося б, тут немає якихось візуальних трюків, проте все продумано до дрібниць: від одягу героїв до операторської роботи. З одного боку, похмура атмосфера істтауна, де люди втомилися від життя і часто перебувають у відчаї, лякає. З іншого-хочеться розібратися і зрозуміти, які таємниці зберігають в собі ці люди, ці місця. Така психологічна інтрига нічим не поступається детективної.