хочете приготувати повітряні тістечка з кремом, але немає ідей? даруємо рецепт еклерів, які приведуть в захват не тільки дітей, але і дорослих ласунів. Щоб зробити гірку профітролей до чаю, ознайомтеся з технологією приготування заварного тесту і приступайте до випічці.

Еклери: рецепт

Еклери-вишукана і легка французька випічка, довгаста за формою і порожниста всередині. Цю порожнечу зазвичай заповнюють солодким повітряним кремом, який гармонує з прісним тестом.

Щоб приготувати тісто для десерту з розрахунку на 5 персон, знадобиться:

  • молоко або вода — 1 стакан;
  • борошно — 1 стакан;
  • масло або маргарин — 150 г;
  • яйця — 5 шт.;
  • сіль – ½ ч. Л.

Еклер без крему-звичайна прісна булочка. Незвичайний смак і вишуканість такий випічці додає білковий крем. Щоб його приготувати, використовуйте:

  • білки-5 шт.;
  • цукор — 300 г;
  • ваніль або ванільний цукор.

Якщо жодного разу не експериментували з такою делікатною випічкою, то ознайомтеся з послідовністю дій. Результат буде вражаючим.

читайте також: крем для прикраси торта з вершків з желатином

Як приготувати еклери з білковим кремом

Приготування еклерів зажадає спритності і старанності. Щоб тісто вийшло повітряним, всі дії необхідно виконувати чітко і швидко:

  • поставте на парову баню ємність, в яку викладіть порізане на шматочки масло або маргарин. Дочекайтеся, поки масло розтане, і влийте молоко. Підігрівайте суміш, поки не почне закипати.
  • просійте борошно і додайте сіль. Всипте в олійно-молочну рідину, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
  • коли тісто загусло, зніміть з вогню і залиште охолоджуватися на 3-5 хвилин.

  • вбивайте в заварне тісто по одному яйцю і відразу ж вимішуйте міксером або віночком.
  • застеліть деко пергаментним папером і з допомогою кондитерського шприца з великою насадкою або цупкого поліетиленового пакету, в якого зрізаний куточок приблизно на 2 см, видавлюйте невеликі смужки довжиною 7-10 див врахуйте, що в процесі теплової обробки еклери збільшаться в об’ємі в кілька разів, тому залишайте між ними відстань на деку не менше 5 див.
  • випікайте в духовці при температурі 200 °с 10 хвилин, зменшіть температуру до 180 °с і тримайте еклери ще 20 хвилин в духовій шафі. Не відкривайте дверцята, щоб тістечка не опали. Після закінчення часу вийміть деко. Еклери будуть рум’яні і щільні.

Якщо з цим завданням впоралися, то приступайте до приготування білкового наповнювача. Крем для еклерів готувати легко:

  • вилийте в ємність білки і остудіть їх в холодильнику 20-30 хвилин;
  • зваріть сироп: в 100 мл води всипте цукор і варіть на повільному вогні, поки не загусне. Остудіть сироп;
  • додайте дрібку солі і збивайте, поки не утвориться стійка густа піна;
  • тонкою цівкою вливайте сироп і збивайте міксером.

Готовий крем поставте в холодильник на 40 хвилин. Потім викладіть його в кондитерський шприц і наповніть еклери.

Приготування еклерів вимагає зосередженості, спритності і чіткого дотримання встановленого порядку дій. Дотримуючись представлених інструкцій, навіть ті, хто робить таку випічку вперше, легко з нею впораються.

читайте також: білковий крем для торта: рецепт