зайва вага-найпоширеніша проблема людства. Коли ми починаємо худнути, перше, від чого доводиться відмовитися, — борошняне і солодке. Дізнайтеся, як перестати їсти солодке.

Як перестати їсти солодке: психологія

Всі не раз чули вислів «заїдати проблему». Воно дуже підходить, коли говоримо про солодке. Погодьтеся, після важкого робочого дня або стресу так приємно втішити себе солодким пиріжком або шоколадкою.

Дійсно, глюкоза і швидкі вуглеводи, які ми отримуємо, з’їдаючи солодке, сприяють виробленню ендорфінів. Це викликає прилив бадьорості і гарного настрою. Однак такий ефект недовговічний і практично завжди тягне за собою докори сумління і невдоволення собою.

Як відмовитися від солодкого, але отримувати задоволення від життя і знижувати рівень стресу? як перестати їсти і відчувати себе комфортно? на це питання відповідають вчені і психологи:

  1. займайтеся спортом. Навіть легка ранкова зарядка або вечірня пробіжка подарують заряд бадьорості. Коли робите вправи, рівень ендорфінів в крові підвищується. Цей ефект набагато триваліший, ніж від солодкого.
  2. вживайте вітамін д. Часто депресії і поганий настрій пов’язані з нестачею сонячного світла, особливо в холодну пору року. Частіше бувайте на повітрі; в квартирі і офісі встановіть лампи денного світла.
  3. займайтеся сексом. При заняттях любов’ю рівень гормону щастя різко збільшується, а заряд бадьорості і задоволення забезпечений надовго.
  4. улюблена робота і хобі. Замість зайвої цукерки краще зайняти себе чимось більш цікавим і захоплюючим.
  5. не сумуйте. Іноді ми їмо солодке і борошняне тільки тому, що нудно. Подивіться хороший фільм з друзями або сходіть на прогулянку.

Але зайва вага-це не найбільша проблема, яка виникає при зловживанні солодким і борошняним. Висипання на шкірі, поганий стан зубів, алергія, діабет і навіть безпліддя — ось невеликий перелік захворювань, які може викликати надлишок глюкози. Хіба цього недостатньо, щоб відмовитися від солодкого?

Як відмовитися від солодкого без мук

Якщо всерйоз турбуєтеся про свій раціон і все частіше замислюєтеся, як перестати їсти солодке, ось кілька порад:

  • ставте чіткі цілі. Наприклад:»я відмовляюся від мучного і солодкого, тому що хочу скинути вагу”.
  • не відмовляйтеся від смакоти різко. Якщо постійно об’їдалися солодощами, то зменшуйте їх кількість поступово, інакше організм буде бунтувати, і ви рано чи пізно зірветеся.
  • замініть солодощі сухофруктами і невеликою кількістю горіхів. Коли дуже хочеться солоденького-з’їжте яблуко, грушу або апельсин.
  • обов’язково вживайте складні вуглеводи-вівсяну і гречану каші. Будь-яка крупа, крім манної, хороша для того, хто вирішив схуднути.
  • дотримуйтесь питного режиму. Скільки води в день потрібно випивати? розрахувати просто: випивайте 45 мл води на кожен кілограм ваги. Наприклад, якщо важите 70 кг, то денна норма води — три літри.

Пам’ятайте: відмовитися від солодкого простіше, коли побачите перші результати своєї праці. Посвітліла шкіра, здорові зуби і тонка талія-найкраща мотивація!

читайте також: як скинути вагу після свят