апетитні курячі нагетси з золотистою скоринкою люблять дорослі і діти. Готувати це блюдо зовсім не складно. Ми поділимося простим покроковим рецептом класичних нагетсів з курки.
Курячі нагетси будинку: інгредієнти
Перш за все відповімо на питання, що таке нагетси. Це шматочки курки в паніровці, які готуються в якості закуски з 1850 року.
Свою назву блюдо отримало завдяки золотистій скоринці і формі: шматочки м’яса нагадують самородки золота (англійською nuggets).
Зараз наггетси — це одне з найпоширеніших страв у всьому світі і основа бізнесу корпорацій фастфуду.
Для того щоб приготувати смачні нагетси будинку, знадобиться:
- 150 г сухарів для панірування;
- 700 г курячої грудки або філе;
- 2 яйця;
- 50 г пшеничного борошна;
- чайна ложка часникової приправи;
- 400 мл рослинного масла для смаження;
- сіль і спеції на ваш розсуд.
Якщо готуєте нагетси з грудки, спочатку від’єднайте м’ясо від кістки.
читайте також: фастфуд: шкода чи користь?
Як приготувати курячі нагетси
Отже, як приготувати нагетси:
- наріжте м’ясо тонкими шматками середньої величини;
- яйця збийте;
- для першої панірування змішайте перець, сіль, часник і борошно;
- для другої панірування висипте на тарілку сухарі;
- обваляйте м’ясо в солоної суміші;
- занурте в яйце;
- обваляйте в сухарях;
- запаніровані шматочки викладіть на дошку;
- змахніть зайві сухарі, щоб нагетси не підгоріли;
- розігрійте олію на сковороді;
- обсмажте нагетси до золотистої скоринки.
Рекомендуємо використовувати сковорідку або сотейник з високими бортами, щоб м’ясо присмажилося з усіх боків.
Щоб блюдо не було жирним, перед подачею викладіть нагетси на папір або серветки: вони вберуть зайве масло.
Якщо збираєтеся приготувати нагетси, рецепт, який ми запропонували, – це найпростіше керівництво на кухні.
Експериментуйте з паніруваннями. До класичного рецепту можна додати кунжут, сир або соус.
А як готуєте нагетси ви?
читайте також: картопля фрі в духовці на фользі