апетитні курячі нагетси з золотистою скоринкою люблять дорослі і діти. Готувати це блюдо зовсім не складно. Ми поділимося простим покроковим рецептом класичних нагетсів з курки.

Курячі нагетси будинку: інгредієнти

Перш за все відповімо на питання, що таке нагетси. Це шматочки курки в паніровці, які готуються в якості закуски з 1850 року.

Свою назву блюдо отримало завдяки золотистій скоринці і формі: шматочки м’яса нагадують самородки золота (англійською nuggets).

Зараз наггетси — це одне з найпоширеніших страв у всьому світі і основа бізнесу корпорацій фастфуду.

Для того щоб приготувати смачні нагетси будинку, знадобиться:

  • 150 г сухарів для панірування;
  • 700 г курячої грудки або філе;
  • 2 яйця;
  • 50 г пшеничного борошна;
  • чайна ложка часникової приправи;
  • 400 мл рослинного масла для смаження;
  • сіль і спеції на ваш розсуд.

Якщо готуєте нагетси з грудки, спочатку від’єднайте м’ясо від кістки.

читайте також: фастфуд: шкода чи користь?

Як приготувати курячі нагетси

Отже, як приготувати нагетси:

  • наріжте м’ясо тонкими шматками середньої величини;
  • яйця збийте;
  • для першої панірування змішайте перець, сіль, часник і борошно;
  • для другої панірування висипте на тарілку сухарі;
  • обваляйте м’ясо в солоної суміші;
  • занурте в яйце;
  • обваляйте в сухарях;
  • запаніровані шматочки викладіть на дошку;
  • змахніть зайві сухарі, щоб нагетси не підгоріли;
  • розігрійте олію на сковороді;
  • обсмажте нагетси до золотистої скоринки.

Рекомендуємо використовувати сковорідку або сотейник з високими бортами, щоб м’ясо присмажилося з усіх боків.

Щоб блюдо не було жирним, перед подачею викладіть нагетси на папір або серветки: вони вберуть зайве масло.

Якщо збираєтеся приготувати нагетси, рецепт, який ми запропонували, – це найпростіше керівництво на кухні.

Експериментуйте з паніруваннями. До класичного рецепту можна додати кунжут, сир або соус.

А як готуєте нагетси ви?

читайте також: картопля фрі в духовці на фользі