Дуже часто і багато говорять про необхідність введення заборони на аборти. Звичайно, це і шкідливо для здоров’я, і аморально, і, як деякі вважають, погіршує демографічну обстановку. Священнослужителі висловлюються навіть проти абортів за медичними показаннями.


Дуже часто і багато говорять про необхідність введення заборони на аборти. Звичайно, це і шкідливо для здоров’я, і аморально, і, як деякі вважають, погіршує демографічну обстановку. Священнослужителі висловлюються навіть проти абортів за медичними показаннями.
В деяких країнах знижують максимальні терміни проведення аборту, в деяких, роблять цю процедуру виключно платній, в деяких країнах існує жорстка заборона. Але до чого це все веде?
На відміну від державних і приватних клінік, пише nazdor.ru підпільно аборти роблять на будь-яких термінах, варіюється лише вартість. Треба розуміти, що виробляють такі операції без наявності необхідного медичного обладнання, в умовах повної антисанітарії, часто, людьми, які не мають освіти або практики проведення таких процедур. Щорічно по всьому світу в стаціонарах від ускладнень після аборту вмирають сотні жінок (назвати їх матерями було б неправильно), а якщо додати тих, хто помирає від кровотеч, перитоніту та сепсису, що виникли після нелегально проведеного аборту? Найкраще, що чекає жінку після такої операції – це безпліддя. Але і приватні клініки не проти підзаробити, перериваючи вагітність на пізніх термінах, або виписуючи «липові» довідки про наявність у плода генетичних або фізичних відхилень, для подальшого проведення аборту.
Деякі жінки, для переривання вагітності користуються послугами знахарів і послужливих бабусь. П’ють касторку, таблетки, приймають вбивчі дози гормонів, що використовують в’язальні спиці і інші немислимі пристосування для вискоблювання плода, в Штатах досі символом абортів є дротяна вішалка. Чи варто говорити про успішність таких маніпуляцій, які можуть привести й до летального результату, і навпаки, принести шкоду лише плоду – від серйозних порушень здоров’я до усіляких каліцтв. Про що жінки думають в цей момент сказати складно, але якщо вони так поступають при можливості звернутися до офіційної медицини, те, що почнеться з введенням заборони?
Природно найстрашнішим є вбивство вже народженого малюка, всім відомо чимало випадків пологів поза лікарні з подальшим звільненням від немовляти. Дивовижно, але така сьогоднішня реальність. Звичайно, зустрічаються «гуманні» жінки, просто залишають дитину на піклування державі. Так чи не краще кинути сили на попередження виникнення небажаної вагітності, або для того, щоб ця вагітність стала для жінки бажаною, а не заганяти її в кут заборонами.