Якщо в пошуковому рядку ввести “ліза новак”, то перед вами негайно з’явиться усміхнена, чарівна космонавтка. Густі русяве волосся, відкритий погляд і м’яка краса цієї жінки когось здорово здивують і навіть здадуться недоречними-не так адже повинен виглядати капітан впс, який проводить півжиття у відкритому космосі. Частково ви, напевно, маєте рацію. Але в століття переміг (майже) фемінізму американки самі керують своєю долею, та так хвацько, що часом втрачають рівновагу в самих банальних ситуаціях. Підкорила космос відмінниця ліза новак — уроджена капуто) – якраз така. Довівши свою профпридатність в наса, пройшовши незліченну кількість виснажливих тестів, підтвердивши своє психологічне здоров’я і, врешті-решт, безпристрасно розправившись з силою тяжіння на орбіті, вона так і не змогла здолати тяжіння земне, людське — яке про любов і ревнощі.

Кадр. 5 лютого 2007-го. 43-річна ліза новак з туго зав’язаними в хвіст волоссям мчить по автостраді до аеропорту орландо. На ній надітий-увага-підгузник, щоб не витрачати ні хвилини дорогоцінного часу на зупинки по нужді.

В гаманці – вже давно непопулярні готівкові, щоб розплачуватися ними в мотелях (адже навіщо комусь знати, що ліза марія новак, капітан впс, яка проживає в х’юстоні, вирішила відпочити саме в цьому готелі?). Шкода, в 2007-му ще не придумали, як не спати протягом декількох днів поспіль і при цьому зберігати ясну свідомість. Лізі доводиться миритися зі слабкістю людської природи і на кілька годин вкладатися в придорожніх готелях. Розумієте, вона дуже поспішає! їй у що б то не стало потрібно встигнути зустрітися з давньою подругою, колегою по ввс. Навіщо? та так, обговорити пару речей. Знаєте, всі ці чисто жіночі штучки…