В арсеналі сучасної жінки багато уходових коштів, що дозволяють домогтися того, щоб волосся стали прикрасою. Наприклад, нарощування і ламінування. Чому віддати перевагу? з вибором нам сьогодні допоможе майстер-перукар.

«якщо вибирати між нарощуванням і ламінуванням, я б вибрала нарощування, — говорить анна іванова — ця процедура, виконана кваліфікованим фахівцем, менше пошкоджує волосся і дозволяє домогтися гарних результатів без подальших відновлювальних програм».

— ламінування і нарощування — дві абсолютно різні процедури, які в принципі навіть не можна порівнювати. Нарощування волосся-процедура, де додається обсяг і довжина. При ламінуванні передбачається відновлення структури волосся, і її прийнято відносити до лікувальних .

Що таке ламінування волосся

Це процедура, при якій на волосся наносяться спеціальні склади, завдяки яким стрижень волосини вирівнюється, ущільнюється і набуває дзеркальну гладкість і блиск. Але при цьому і закривається доступ ззовні для поживних речовин. Наше волосся отримують харчування не тільки від коренів, але і від зовнішніх джерел: масок, бальзамів і так далі. При ламінуванні ж поверхня запечатується, і доступ поживних речовин з доглядають коштів обмежується.

Така процедура рекомендується тим, хто:

Треба мати на увазі, що це процедура тимчасова, вона лише маскує недоліки, але не усуває причину. При ламінуванні ви отримуєте гладке, шовковисте волосся, але при змиванні захисної плівки в» кращому випадку ” проблема повертається. Але найчастіше ви отримуєте пошкоджене волосся, які вимагають довгого відновлення. При багаторічному використанні ламінування волосся не отримують поживні речовини і стають ламкими.

негативні моменти ламінування

  1. Висока ціна процедури, особливо якщо виконується кваліфікованим майстром у відомому салоні.

  2. Доведеться поміняти уходовие шампуні, придбати бессульфатний шампунь, який не буде пошкоджувати захисний шар.

  3. Товсті, важкі волосся після ламінування можуть мати вигляд»бурульок”.

Що таке нарощування волосся

Процедура нарощування волосся дозволяє в короткі терміни домогтися потрібної довжини і обсягу. Існує велика кількість видів нарощування: капсульне, стрічкове, холодне, гаряче і інші. При нарощуванні волосся вибирається той вид, який оптимально підходить конкретній клієнтці.

При гарячому нарощуванні варто попередньо зробити тест на руку, щоб уникнути алергічних реакцій.

Однак існує кілька протипоказань для цієї процедури:

  • Алопеція або сильне випадання волосся;

  • Вегетосудинна дистонія;

  • Гормональні порушення.

При правильному застосуванні і залицянні немає ніяких проблем з втратою волосся. Якщо ж майстер неграмотно виконав свою роботу, в період нарощування або зняття він може пошкодити волосся.

мінуси нарощування волосся

  1. Головний-постійна корекція, що займає більше часу, ніж основне нарощування.

  2. Маючи нарощене волосся, не рекомендується відвідувати лазні, сауни і басейни.

  3. Натуральне волосся можуть постраждати при нарощуванні.

Процедури нарощування і ламінування можна робити одночасно.

Відгуки про нарощування

ольга, 25 років: «нарощую волосся більше двох років і скажу вам, що вони вимагають догляду в тисячу разів більше, ніж натуральні. Прикріплені волосся не живляться від коренів, тому їх потрібно живити за допомогою уходових коштів. Перед кожним миттям я роблю масляні маски, накладаю купу професійної косметики, використовую незмивашки і сироватки. Також потрібна спеціальна гребінець, яка не чіпляє капсули».

лариса, 28 років: «процедуру робила раз в житті і більше ніколи цього не повторю. Краси ніякої в цьому немає; хлопці, так ті взагалі реагують на капсули дуже погано. Вони ніколи не звикнуть, що в голові у жінки якісь там штуки. Всі ці капсули дуже жорсткі, а тепер уявіть, що у вас в зачісці дуже багато шпильок. Вам потрібно заснути, а вони встромляються вам в голову. Коли мій хлопець запустив мені в волосся руки, він відсахнувся, сказав, ніби комахи у мене в голові. Більше він не доторкався до моєї шевелюрі, йому було неприємно”.

іраїда, 32 роки: «більше року проходила з нарощеним волоссям і можу спростувати всі міфи, які говорять про те, що станете лисими після зняття капсул. По-перше, потрібно вчасно робити корекцію, це раз в три-чотири місяці, і тоді шкоди буде мінімальним. По-друге, не слухайте рекламних агентів, які намагаються вам продати дорогі маски і гребінці, можна користуватися звичайними засобами по догляду за волоссям. По-третє, так, це дорога процедура, і хороший майстер не продасть свою послугу за три копійки. Якщо вам пощастить зі стилістом, то і з нарощеним волоссям не буде проблем».

Відгуки про ламінування

тетяна, 38 років: «скажу вам як людина, яка на собі випробував ламінування. Перші три тижні волосся гладкі, блискучі, рівні. Потім на голові відбувається бедлам. Ламінування потрібно робити на сильних, неослаблених волоссі. У нас же заробляють гроші, не попереджаючи, що якість волосся може постраждати. Через місяць після процедури волосся стає гірше, ніж були до цього. Не знаю, про який лікувальний ефект розповідають перукарі».

світлана, 21 рік: «ось уже тиждень моя зачіска виглядає чудово, не шкодую ні хвилини, перш ніж пішла на цей крок. Багато прочитала про процедуру і зрозуміла, що вона запобігає ламкість волосся, посічені кінчики покриваються плівкою, яка захищає волосся від несприятливих зовнішніх впливів. Волосся виглядають гладкими, здоровими, краще укладаються і розчісується. Майстер сказав, що потрібно повторювати процедуру раз на місяць. Пішла збирати гроші, так як захід це недешеве».

аліна, 37 років: «у мене за своєю природою волосся тонке і негусті, маски мене не рятували. Ламінування я сприймала як черговий маркетинговий хід і все ж вирішила випробувати. Маску я роблю сама.

Для цього мені необхідно:

Змішую желатин з водою і розігріваю до отримання желатинової маси. Додаю в теплу суміш яйце, маску для волосся і всю цю «радість» тримаю годину на голові, обгорнутої в целофан. Ретельно промиваю і отримую суперволосы».

Лариса кудаева, wday.ru