Корисні властивості морсу з обліпихи

Обліпиху не випадково називають ягідним дивом. Тільки уявіть: в 100 г її ароматної плоті міститься добова доза всіх потрібних людині мінералів і вітамінів. Вчені виявили в ній вітаміни к, рр, е, в, с, а також залізо, бор, марганець і азот. Містить обліпиха і цінні органічні і жирні кислоти: фолієву, щавлеву, яблучну, винну, олеїнову, лінолеву.

Важливо, що ягода не втрачає своїх корисних властивостей при заморожуванні. Це означає, що морс, приготований із заморожених ягід, абсолютно не поступатиметься в користь напою зі свіжої обліпихи.

Корисні властивості морсу з обліпихи дозволяють назвати його еліксиром здоров’я. Напій дійсно має цілющі якості:

У буквальному сенсі незамінний морс з обліпихи при вагітності. Що міститься в напої фолієва кислота сприяє повноцінному розвитку нервової системи плода.

Рецепт морсу з замороженої обліпихи

Варити ягоду довго не доведеться, і це додатковий плюс, адже всі корисні властивості залишаться незмінними.

Щоб приготувати напій, потрібно мінімум інгредієнтів:

  • 300 г заморожених ягід обліпихи;

  • 1 л води;

  • 4 ст. Л. Цукру.

приготування

Ягоди потрібно розморозити природним чином, а гілочки і сміття вибрати і викинути. Перекласти обліпиху в ємність для варіння і розтерти керамічної ступкою або кінцем дерев’яної качалки (металева толкушка для картоплі не підійде). Коли виділиться сік, його потрібно злити в стакан, а ягідний макуха залити чистою питною водою.

Включити середній вогонь і дочекатися перших ознак закипання. Допускати кипіння не можна: як тільки потік повітряних бульбашок з дна каструлі стане активним, відвар потрібно зняти з вогню і процідити.

Залишилося розчинити в гарячому морсі цукор, влити туди проціджений сік і все перемішати. Пити морс смачніше охолодженим, хоча це справа смаку.

Замість цукру можна покласти в напій мед. Він додасть інший смак домашньому морсу і зробить його ще корисніше.

Альфія табермакова