Ми вже зрослися з відчуттям постійного страху через пандемію ковіда, яка ніяк не закінчиться. Здається, ніби кінця коронавірусної інфекції ніколи не буде, а кожен новий штам буде змінювати інший, ще більш живучий.

Лікарі сходяться на думці, що після одужання необхідно в обов’язковому порядку пройти повне обстеження для призначення реабілітації. Як відзначають медики, кожен, хто переніс інфекцію, страждає від тих чи інших проблем зі здоров’ям — від простого нездужання і підвищеної втоми до загострення і появи серйозних хронічних недуг.

Крім того, при коронавірусі пацієнт практично завжди стрімко втрачає вагу. Щоб компенсувати такий різкий стрибок маси тіла і уникнути проблем з метаболізмом, лікарі радять вживати в їжу спеціальні лікувальні суміші.

” звичайно, схуднути хочуть багато, але різке зниження маси тіла може виявитися критичним для людини, і так ослабленого хворобою. Найпростіший спосіб не втратити форму і підтримати організм — вживання лікувальних сумішей. Вони збалансовані за складом, містять білки, жири і вуглеводи, тобто все необхідне людині. Ними можна повністю покривати потреби організму в період хвороби”,-пояснює лікар-дієтолог наталія круглова.

Подібні лікувальні суміші нагадують дитяче пюре. Ось тільки через особливого молочного складу в простих магазинах ви подібне “ліки” не знайдете. Його варто шукати безпосередньо в аптеках. Зазвичай вони продаються у вигляді порошку. Суміш ви розводите водою, а потім випиваєте маленькими ковтками. Хоча зустрічаються і такі» пюре”, які пропонуються покупцям у вже готовому вигляді. У них містяться в потрібній кількості протеїни, жири, вуглеводи, вітаміни і всі необхідні мікро – і макроелементи.

«лікувальні суміші продають у вигляді сипинга-це висококалорійна поживна суміш. Це вже готова пляшечка, людина просто з неї п’є”, – пояснила лікар.

Людям же, у яких з апетитом під час хвороби все в порядку, радять все ж стежити за своїм раціоном. Лікарі запевняють: правильно підібраний план харчування і відмова від шкідливого фастфуду може прискорити процес лікування. Дієта при коронавірусі вимагає вживання корисних продуктів, які наситять організм корисними речовинами, білками, жирами і кислотами.

Ось основний перелік продуктів, які варто вживати регулярно: імбир, часник, куркума, ягоди, молочні продукти, морська капуста, овочі, молоко, яйця, жирна риба.