Шлях до серця кіноглядача лежить через шлунок – так можна переінакшити відоме висловлювання, коли справа стосується їжі на кіноекрані. Часом бажання що-небудь приготувати з’являється у нас після перегляду чергового кіношедевра. Великий бургер Кегун з «Кримінального чтива», вершкове пиво учнів Гоґвортсу…

Рататуй а-ля Ремі

Ремі, чарівна і талановита щур-кухар і його легендарний Рататуй, який прославився на весь Париж.

Інгредієнти:

Червоний болгарський перець – ½
Жовтий болгарський перець – ½
Оранжевий болгарський перець – ½
Оливкова олія – 2ст.л.
Часник (подрібнений) – 1 ст. л.
Ріпчаста цибуля (подрібнений) – ½ ст.
Помідор (дрібно порізаний) – 3шт
Чебрець – 1 щіпка
Петрушка – 1щепотка
Лавровий лист – 1шт
Сіль
Кабачок – 1шт
Баклажан – 1шт
Гарбуз (маленький) – 1шт
Помідор – 4 шт

Приготування:

Для соусу печемо перець у духовці до тих пір, поки шкірка не вздуется. Дістаємо його з духовки, охолодити, знімаємо шкірку.

Масло, часник і цибулю підігріваємо на плиті протягом 8 хвилин, уважно дивимося, щоб не підгоріли. Додаємо помідори, чебрець і лавровий лист. Варимо 10 хвилин. Додаємо перець. Додаємо сіль і трави. Викладаємо соус в жароміцну форму. Розігріваємо духовку до 130 градусів.

Кабачок, баклажан, гарбуз і помідори ріжемо кружальцями товщиною в 2 сантиметри. Викладаємо по черзі в форму з соусом. Змішуємо часник, оливкова олія, сіль і перець додаємо поверх овочів. Накриваємо форму фольгою, випікаємо 2 години. Знімаємо фольгу і випікаємо ще 30 хвилин, поки овочі не карамелизуются.

Рецепты любимых блюд киноперсонажей

Великий бургер Кегун

«Кримінальне чтиво» Квентіна Тарантіно може по праву вважатися одним з найбільш культових фільмів всіх часів – і цей бургер робить йому честь.

Інгредієнти:

Яловичий фарш – 1кг
Соус Теріякі – 3 ст. л.
Ананас – 4 гуртка
Сир Гауда – 4 скибочки
Булочка для гамбургера – 4шт
Коричневий цукор – 1ст.
Кетчуп – 1ст.
Гірчиця – 3 ст. л.
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Помідор – 1шт
Листя салату
Сіль, перець

Приготування:

Розділити фарш на чотири рівні частини – заготовки для котлет. Полити соусом Теріякі. Сформувати плоскі котлети. Котлети обсмажити на грилі або сковороді до утворення скоринки. Посипати перцем і сіллю. Обсмажити кільця цибулі до м’якості.

Обсмажити на сухій сковороді булочки для гамбургерів до рум’яної скоринки.

Складаємо бургер: булочка – лист салату – котлета зі спецсоусом – кільця цибулі – сир – помідор – ананас – булочка.

Спецсоус: кетчуп, цукор, гірчиця змішуються і підігріваються на плиті до теплого стану.

Рецепты любимых блюд киноперсонажей

Американський яблучний пиріг

Яблучний пиріг – це традиційний американський рецепт. Однак однойменний фільм далекий від традицій.

Інгредієнти:

Тісто:

Борошно – 300г
Цукор – 1ст.л.
Вершкове масло (розм’якшене) – 175г
Вода (крижана) – 6ст.л.

Начинка:

Свіжі яблука – 1,5 кг
Цукор – 125г
Коричневий цукор – 50г
Борошно – 2ст.л.
Сік і цедра 1 лимона
Мускатний горіх – 1щепотка
Молоко для змащування – 1ст.л.

Приготування:

Змішати борошно з цукром і сіллю, додати порізані шматками вершкове масло, змішати руками. Додати крижану воду. Місити тісто до тих пір, поки воно не стане гладким і однорідним. Обернути тісто харчовою плівкою, поставити в холодильник на час приготування начинки.

Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати часточками. Скропити лимонним соком. Змішати цукор, коричневий цукор, борошно, мускатний горіх з’єднати і змастити отриманою масою яблука.

Витягнути тісто з холодильника, розділити на дві частини. Одну частину викласти на дно форми для випічки. Зверху розподілити яблучну суміш, уклавши її трохи щільніше в центрі. Другу частину тіста порізати смужками і викласти ґратами зверху на пиріг. Випікати 10 хвилин при температурі 200 градусів, знизити температуру до 180 градусів і випікати ще 60-70 хвилин.

Рецепты любимых блюд киноперсонажей

Вершкове пиво

Гаррі Поттер, юний чарівник Хогвартса, і його друзі Рон і Герміона з задоволенням цокалися келихами вершкового пива.

Інгредієнти:

Молоко – 0,5 л
Вершки – 100 мл
Солодове пиво – 250мл
Ванільний цукор – 1 пакетик
Кориця – 0,5 ч. л.
Какао-порошок – 0,5 ч. л.
Стручок ванілі – 1шт

Приготування:

З’єднати молоко, вершки, стручок ванілі, корицю, какао-порошок і ванільний цукор в каструльці і добре прогріти. Додати солодове пиво. Ще трохи поварити до тих пір, поки вершки не ущільнюються. Готове вершкове пиво розлити по келихах з товстими стінками, прикрасити вершками.

Рецепты любимых блюд киноперсонажей

Крем брюле

У своєму маленькому світі Амелі Пулен любить чудовий звук трескающейся цукрових скоринки на крем брюле. Смак нашого крему брюле нітрохи не гірше!

Інгредієнти:

Вершки – 400мл
Молоко – 200мл
Цукор – 90г
Яєчний жовток – 4шт
Ванільний цукор – 1 пакетик
Коричневий цукор

Приготування:

Вершки, молоко, ванільний цукор змішати, додати жовтки і злегка збити міксером. Суміші дати постояти мінімум годину (краще всю ніч). Після ще раз перемішати яєчну суміш, звертаючи увагу, щоб вона не вспенивалась. Розподілити суміш по формочках і поставити їх у вогнетривку форму, наповнену наполовину гарячою водою. Поставити форму в духовку розігріту до 150 градусів. Коли на поверхні крему брюле з’являться бульбашки, сильно зменшити температуру. Через 40-45 хвилин поверхню суміші затвердіє. Витягнути і охолодити. Перед подачею посипати коричневий цукром і карамелізувати під гарячим грилем. Замість гриля можна використовувати кухонну пальник.

Джерело