0 шкідливі звички, які перетворять ваше обличчя в ” подушку»

Хоча це і найкомфортніші пози для сну, але вони перетворюють ваш нічний відпочинок в 6-8 годин безперервного тиску на внутрішні органи, розтягування шкіри, що, в свою чергу, призводить до набряків і заломів.

Зморшки утворюються на обличчі під час сну через фіксації шкіри в одному і тому ж положенні і тиску на неї. Такі зморшки відрізняються від мімічних своїм нетиповим розташуванням. Сон на животі, як правило, залишає заломи на лобі, бічне положення найчастіше залишає зморшки на щоках, підборідді, біля вух.

Поки ми молоді, після сну наша шкіра швидко відновлює своє колишнє положення завдяки достатній кількості колагену і еластину, але ми стаємо старше, синтез білків сповільнюється і «особа-подушка» стає нашим вірним супутником.

Ще один факт, який переконає вас у шкідливості спати обличчям в подушку — – це тертя. Уві сні ми перевертаємося і тремся обличчям об подушку, тим самим викликаючи забруднення і висипання на шкірі, розтягуємо ніжну шкіру повік.

Як же уникнути появи “зморшок сну” і не перетворити своє обличчя в»особа-подушку”? про це ми поговорили з експертом катериною хайрутдіновою, косметологом-естетистом liq skinbar by elen manasir.

Навчитися спати на спині

Для деяких це може бути непросто і навіть протипоказано (наприклад, вагітним). В цьому випадку навчитеся міняти сторону, не спіть всю ніч в одному положенні. Якщо протипоказань немає, сміливо обкладаємо себе подушками і ковдрами, щоб важче було перевернутися, і вчимося спати на спині.

Перед сном включіть в свій домашній догляд сироватки і креми, що містять колаген і еластин, гіалуронову кислоту

Робіть вранці масаж обличчя за допомогою каменю гуаша або роллера. Це допоможе поліпшити кровообіг, прибрати набряки і розгладити заломи. Поєднуйте домашній догляд з походом до косметолога. У нашому скінбарі ми рекомендуємо вибрати процедури (lift-oh-look) і (push up). Вони надають глибоку дію на мімічні м’язи обличчя, ефективно зменшують набряклість і підвищують тонус м’язової тканини. Крім того, повертають їй здоровий натуральний колір, відновлюють пружність і зменшують кількість зморшок.

І наостанок важливий аспект-переконайтеся, що ваша подушка зручна для сну, що вона правильної жорсткості. якщо ваша голова і шия знаходяться в неприродному положенні, порушується відтік лімфи, після чого ми і отримуємо ранкові набряки.

спати на шовковій білизні , за рахунок гладкої текстури матеріал не залишає слідів на шкірі і зводить тертя до нуля, запобігаючи появі зморшок.

Таїсія ступіна