Дівчатка, вітаю всіх!

Трошки передісторії. Двоє дітей від першого шлюбу (12 і 8 років), народжувала в 28 і 31 рік. Зараз мені 40. Другий раз вийшла заміж. Чоловікові 36 і у нього теж є діти того ж віку від попереднього шлюбу. Хочемо дитя спільне, поки не виходить. Плануємо майже рік вже.

Три місяці роблю тести на овуляцію (фрау). сама я її не відчуваю. За тестами о припадає на 8-9 дц. На 10 день вже блідне все. Г призначила дюфастон з 16-25 дц, хоча прогестерон в межах норми (12,40 нг/мл) на три місяці. Вирішила пропити. Плюс иноферт. Плюс елевіт-планування. Два місяці вже позаду, цикл став рівним (двічі по 28 днів був, м приходять на 3 день на скасування дюфастона), до цього мав тенденцію до вкорочення – часом 25, 21, а часом і норма 28 – в загальному скакав.

Була нек раз на узд за останні 2 роки, овуляцію знаходили завжди. Один раз навіть два шт знайшли і кісту шт в одному циклі. І непрямі ознаки аденоміозу. Овуляція є-це радує, але вагітність не настає. Турбує те, що виділення в період овуляції не відповідають нормі. Раніше завжди відчувала появу яб, зараз яб немає. Гормони здавала в березні, все вписувалося в межі норми. Бт не мірила, хочу почати зі слід циклу-цікаво.

Знаю, що пізній репродуктивний вік, але я завжди вела здоровий спосіб життя і зараз веду: спорт, харчування, зайвої ваги немає і не худа. Здавала ттг-норма. Чоловік теж займається спортом, не п’є, не курить, загалом без крайнощів.

За результатами фемофлор знайшли уреаплазму, але вона була в обидві попередні вагітності, лікувала, толку мало. Та й не турбує нічого. Не знаю чи варто знову напихати себе антибіотиками-думки лікарів лікувати / не лікувати різняться. Діти (народжені на тлі уреаплазми) здорові обидва.

Так. Онкоцитологія-норма. Але бентежить фраза: відсутній циліндричний епітелій. Це некоректно взятий аналіз? не може ж він бути відсутнім?

Пишу сюди, тому що чоловік військовослужбовець і ми знаходимося майже на краю світу. Лікарів нормальних немає, виїжджати в місто можливість випадає вкрай рідко. Але вона є. Хочу знайти зацікавленого в результаті лікаря, але поки зустріла тільки байдужих, що діють за шаблоном і схиляють до дрт). Але у мене внутрішнє відчуття, що проблема не настільки масштабна і можна цілком завагітніти природним способом. Ніколи не було проблем раніше.

Питання у мене такі.

1) що скажете по гармонам? (фолікулінова фаза)

2) чи можна як то впливати на цервікальну слиз? (чому то стійке почуття, що саме цей фактор не дає завагітніти). До речі, купили актиферт-гель, але, здається, це все дурниця. А ще прочитала, що циліндричний епітелій якраз і відповідає за вироблення слизу (тобто. Саме в ньому знаходяться залози секретируюзие слиз), а у мене в аналізах фраза, що він відсутній 🤔 що за жах.

3) чи лікувати уреаплазму?

4) якщо овуляція на 8-9 дц, то тривалість природного циклу (без дюфастоновой підтримки) і повинна бути коротше? норма? у більш юні роки цикл був 28 днів +/- 3 дні.

5) порадьте, в якому напрямку діяти далі? перевірити труби? сг чоловіка?

Амг не здавала поки, але на узд лікар сказала, що запас яйцеклітин хороший.

Буду вдячна, якщо прокоментують досвідчені планувальниці 🙂

Впадати у відчай сенсу немає. Будемо битися до переможного!