Для цієї страви беру середній картопля. Сиру картоплю почистити, зробити надрізи, не доходячи до кінця, з відстанню 0,5 см.

Укладаю на змащене маслом деко на цільну сторону, гребінці дивляться вгору. Солю, накриваю фольгою і в духовку на 250 градусів на ~30 хв.після 30 хв можна перевірити на готовність проколюванням ножиком або виделкою. Сорти картоплі різні, відповідно і час приготування відрізняється.

У надрізи можна покласти часник (можна так само колечка помідорів, шпик, бекон, сир і т.д., на що фантазії вистачить).після приготування прибираємо фольгу і заливаємо соусом: майонез, кетчуп, спеції, часник і води до консистенції сметани. Зверху можна сиру (у мене без нього).