Вперше з сицилією я познайомилася в листопаді 2003 року, коли аромат придбала мама. Почуття, що виникло, коли я його вперше вдихнула, можу описати, перефразувавши відомі рядки з “майстра і маргарити«:” любов вискочила переді мною, як з-під землі вискакує вбивця в провулку! так вражає блискавка, так вражає фінський ніж!”

Я пам’ятаю, що в дитинстві мені подобалося кілька маминих ароматів. Я любила dune. Могла нескінченно вдихати з флакончика змітає все на своєму шляху gucci rush і чарівний 5th avenue. Були у мами і класичні запахи, але я їх оцінити не могла (не буду лукавити, більшу частину не змогла б і тепер). Так от, сицилія здалася 13-річною мені чимось незвичайним. Чарівним, жіночним, ні на що не схожим. Мама флакончик берегла, їй він подобався не менше, ніж мені. А я, користуючись тим, що вчилася в другу зміну, нерідко таємно душилася буквально парою крапель сицилії в школу. Чи треба говорити, яке враження аромат справляв на однокласників? байдужим він не залишав практично нікого. Іноді, я абсолютно на законних підставах користувалася сицилією на дискотеки. Навіть тоді, в 13 років і пізніше, я незмінно віддавала перевагу чорній гамі в одязі, коли користувалася цим ароматом, це поєднання здавалося мені дуже елегантним. У день мого шкільного випускного мама, поцікавившись у мене для проформи чи хочу я чимось подушитися з її ароматної колекції, не сумнівалася, що вибір впаде на сицилію. Жодного скороминущого сумніву не було і у мене. Потім університет, переїзди. Сицилія загубилася. Чи то у мами, чи то у сестри. Я і до цього нерідко читала невтішні відгуки про випуск сицилії компанією p&g, радіючи, що десь у нас ще є запаси тієї, першої сицилії. А потім дізналася про те, що і її зняли. Ось вже такого парфумерного злочину від італійців я точно не очікувала! знімайте що завгодно, сицилію не чіпайте! перелопачуючи всілякі сайти інтернет-магазинів, я раз по раз розчаровувалася, не знаходячи залишків сицилії. З рук брати боялася. Ціни нечувані, а збереження, між тим, може бути якою завгодно, та й підробки виключати не можна. Сумувала я про сицилії років 5, може бути більше, поки не дізналася про її перевипуск в ексклюзивній лінії ароматів the velvet collection. Ціна виявилася негуманною, особливо, в порівнянні з колишньою, але сам факт того, що десь можна купити оригінальну сицилію, і хтось її дійсно купує і радіє, грів мене. Так би я і мучилася-брати чи не брати – але восени минулого року трапилася друга хвиля ковіда, і я, мабуть, в пориві терапевтичного шопоголізму, замовила свою сицилію. Мене все ще мучили сумніви, чи буде аромат тим же, або чергова переформулювання остаточно його змінила.

Нарешті я отримала свій флакончик через багато років розлуки. Перше розпилення мене спантеличило. Неначе не те … Відразу стало шкода своїх надій, але потім … Пройшло 10 хвилин, аромат розвіявся і ось, все майже життя пронеслася перед очима-зовсім молода мама, школа, дискотеки, з яких мене зустрічав тато, випускний і повільний танець з молодою людиною, раннє студентство. Аромату не довелося відстоюватися, він був також прекрасний як колись, з першого ж дня. Тільки перший пшик, після кількох неодружених, трохи мене збентежив.

Тепер я свою сицилію березі. Користуюся, насолоджуюся, але тримаю в думці, що її знову можуть зняти в будь-який момент.

Так яка ж сицилія для мене? жіночна, манкая. Вічно юна і, на мій погляд, актуальна досі. Якщо намагатися розкласти її на ноти, боюся, у мене нічого не вийде, але якщо говорити про асоціації, то, мабуть, для мене це в першу чергу ванільний заварний крем і банан! сицилія огортає ніжною хмарою. Вона дуже елегантна. Вона нікого не буде намагатися спокусити, хоча навряд чи перед нею встоять. Хтось знаходить схожість з червоною класикою d&g, хтось з червоною москвою, хтось з chanel №5. Воно й не дивно, всі три аромату ріднять альдегіди у верхніх нотах. І хоча в піраміді сучасної версії сицилії їх нібито немає, думаю, ці порівняння досі справедливі, наприклад, я запах сприймаю таким же як і раніше. Стійкість сицилії на мій шкірі пристойна-годин п’ять чую добре, потім аромат затихає.

Так, є в моїй колекції аромати, з якими простіше, вони не вимагають особливого настрою як сицилія. Є ті, з якими любов була не менш бурхливою, але трохи пізнішої. Але серед усіх сицилія стоїть осібно. Все ж, мені з нею приємно в 31 рівно настільки ж, наскільки було в 13.

піраміда аромату:

  • верхні ноти: сицилійський бергамот
  • середні ноти: жасмин, чорна троянда
  • базові ноти: геліотроп, австралійський сандал, мускус

Відноситься до групі ароматів квіткові деревно-мускусні.

рік випуску оригінальної sicily — 2003, velvet sicily-2018.

концентрація аромату: eau de parfum.

Парфумер, який створив оригінальну версію-nathalie lorson. Інформацію про парфумері, який подарував сицилії друге життя, мені знайти не вдалося.

Настя