Це допоможе залучити до занять фізкультурою і спортом якомога більше людей.

У раді федерації виступили з новою ініціативою-запропонували прикріпити до дворових майданчиків тренерів. На думку сенаторів, це допоможе збільшити частку займаються спортом дітей і дорослих.

” це важливо і для більш ефективної організації роботи, і для безпеки займаються. Без відповідної кількості інструкторів – а за нашими розрахунками, це 1-2 фахівці на 400-500 жителів, – ми будемо довше вирішувати завдання про залучення в заняття фізкультурою і спортом більшості населення, як це встановлено національним проектом “демографія»,

– цитує слова першого заступника голови комітету з соцполітики олександра варфоломєєва “парламентська газета”.

Для втілення ініціативи в життя необхідно вирішити ряд питань, зокрема, — підготовка кадрів і зарплата (хто і в якому розмірі її буде платити).

«як варіант-провести в ряді територій експеримент з різних моделей фінансування ставок інструкторів: за рахунок місцевого бюджету, за рахунок керуючої компанії або за рахунок містоутворюючого підприємства. Можна також подивитися більш уважно на досвід в срср, де за рахунок відрахувань від квартплати до 2-3 відсотків була можливість вводити ставки педагогів-організаторів»,

– запропонував олександр варфоломєєв.

До речі, у деяких регіонів досвід залучення тренерів до роботи на майданчиках у дворах вже є. Так, в краснодарі найняли 50 професійних інструкторів, які працювали на дворових спортмайданчиках і з червня по серпень провели 1,5 тисячі занять з дітьми. Також фахівців до спортивно-оздоровчої роботи з населенням в мікрорайонах залучали у владикавказі. Однак федерального масштабу через відсутність чіткого законодавства про дворовий спорт ініціатива не отримала.

Додамо, що, за даними росстату, до пандемії в росії самостійно у дворах, парках і вдома тренувалися 14 мільйонів чоловік. Це всього лише 10 відсотків населення країни.

.