заготовлювати на зиму фарширований капустою болгарський перець – справа досить клопітка, але вдячна. Це практично самостійне блюдо або смачна закуска. І не важливо, яке завдання перед вами стоїть: накрити святковий стіл або приготувати сімейну вечерю. Мариновані за даними рецептами овочі обов’язково припадуть до речі.

Від одного тільки переліку варіантів заготівлі фаршированих перців починають текти слинки, і не потрібно мати великої уяви. Зробіть з морквою, яблуками, рисом, помідорами, залийте томатом. Додайте крапельку меду, і овочі придбають чарівний смак. Всі рецепти перед вами-засукуйте рукава і творіть чудеса в ваших банках.

Перець, фарширований капустою і морквою на зиму – рецепт в банках

Найлегший варіант заготовки маринованих фаршированих перців. До складу рецепта включений гострий чилі, але в оригіналі він відсутній, вирішуйте самі, класти або відмовитися, оскільки він зробить закуску гостріше.

Знадобиться:

  • солодкий перець-35-40 шт.
  • білокачанна капуста – 3-3,5 кг
  • червоний гострий чилі – стручок.
  • часник-13 часточок.
  • велика морквина – 2 шт.
  • кріп, петрушка-кілька гілочок.

Для маринаду:

  • вода-літр.
  • цукровий пісок-велика ложка.
  • сіль-2 великі ложки.
  • рослинна олія – ½ склянки.
  • оцет 9% – ½ склянки.

Як маринувати:

Бланшируйте перці не надто довго, до напівготовності, щоб стінки стали досить м’якими, але не рвалися при фаршировці.

  1. видаліть з перців насіннєву коробку, опустіть в каструлю з киплячою водою. Проваріть 3-5 хвилин, потім обдайте холодною водою.
  2. покришите качан капусти дрібною соломкою. Подрібніть зелень, гострий чилі, якщо вирішите його додати. Натріть великою стружкою моркву, пропустіть часник через прес або дрібно поріжте в крихту.
  3. з’єднайте овочі в загальній мисці, підсолити, старанно розмішайте-фарш готовий.
  4. начините підготовлені перці овочевим салатом.
  5. щільно укладіть в банку.
  6. з інгредієнтів, перерахованих в рецепті, зваріть маринад. Залийте киплячу заправку в банку.
  7. поставте скляні ємності в каструлю, заповніть по плічка гарячою водою. Обробляйте з моменту закипання 20 хвилин (для літрової тари).
  8. закатати, переверніть вгору денцем, тепло укутайте. Залиште на добу для поступового охолодження. Зберігайте в холодному місці.

Болгарський перець, фарширований овочами і яблуками

  • перці – 15 шт.
  • кислі яблука – 0,5 кг.
  • капуста-0,6 кг.
  • цибулина.
  • парасольки кропу, лаврушка.
  • вода-1,5 літра.
  • оцет 9% — 150 мл
  • цукор сіль – 3-4 столові ложки.

Консервуємо:

  1. очистіть перці, бланшируйте, потім охолодіть в холодній воді.
  2. покришите капусту, посоліть, трохи примніть руками.
  3. наріжте кислі яблука кубиками, аналогічно покришите цибулю. Перемішайте з капустою.
  4. фаршируйте перець, покладіть в банки.
  5. зваріть маринад, закип’ятивши воду з сіллю, цукром і оцтом.
  6. розлийте маринад, відразу відправте консервацію на стерилізацію. Закатати, повільно остудіть під ковдрою. Зберігайте в холоді.

Перець, фарширований капустою з помідорами

Для краси заготовки раджу брати перці червоного кольору, в банку вони виглядають приголомшливо апетитно.

Знадобиться:

  • болгарський перець.
  • капуста.
  • помідори черрі.
  • морквина.
  • на маринад:
  • вода – літр.
  • сіль-1,5 великі ложки.
  • цукровий пісок-100 гр.
  • оцет 9% — 125 мл.
  • лаврушка – 2 листа.
  • чорний перець – 4-6 горошин.

Зверніть увагу, що розрахунок спецій дається на 1 літр води. Обов’язково заздалегідь прикиньте, скільки вам знадобиться маринаду, і порахуйте необхідну кількість спецій.

Покроковий рецепт:

Обполосніть перці, акуратно видаліть насіннєву частину.

Постарайтеся, щоб у вас залишилися бортики, щоб було приховано якомога більше начинки, тоді вона не буде вилітати.

Наріжте капусту дуже дрібно, як тільки зможете, складіть в миску.

Натріть моркву великою стружкою, перекладіть в миску з капустою. Трохи перетріть овочі руками, щоб вони пустили сік і стали м’якше.

Закип’ятіть в каструлі воду, закиньте заготовки перців. Бланшуйте протягом 5 хвилин. Якщо помітите, що стінки почали лопатися раніше – діставайте. Потім вийміть, полийте холодною водою, щоб зупинити процес.

Щільно набийте кожну заготовку капустою з морквою.

Покладіть в стерилізовані заздалегідь скляні банки. Решта порожнечі заповніть крихітними помідорами черрі.

Підготуйте маринад для заливки. Для цього закип’ятіть літр води, додавши сіль з цукром, горошини перцю, лавровий лист. Коли вміст закипить, дочекайтеся повного розчинення кристалів цукру.

Влийте оцет.

Розлийте маринад по банках. Прикрийте кришками і відправте на стерилізацію. Для пів літрових ємностей знадобиться 15 хвилин теплової обробки. Для літрових час збільште до 20 хвилин.

Після закрутіть консервацію гвинтовими кришками, переверніть, дайте повільно охолонути під ковдрою. На наступний день віднесіть на постійне місце зберігання на зиму. Мариновані перці відмінно стоять в умовах міської квартири, і не вибухають.

Солодкий перець, фарширований капустою в томаті

Чудова закуска, трохи гостренька, але дуже приємна.

Інгредієнти:

  • солодкий перець-2 кг.
  • морквина – 0,5 кг.
  • цибуля — стільки ж.
  • капуста-1 кг.
  • кріп, петрушка-пучок.
  • томатна паста-0,8 кг.
  • рослинна олія – за потребою.
  • цукор-4 столові ложки.
  • сіль-3 столові ложки.
  • оцет 9% – 3 столові ложки.
  • вода-3 літри.
  • гвоздика, лавровий лист, чорний і запашний перець – за смаком.

Як замаринувати:

  1. зачистіть перці, підготуйте з них стаканчики. Бланшируйте в окропі до 5 хвилин, поки не стануть м’якими, після швидко охолодіть, опустивши в холодну воду.
  2. наріжте виделок капусти дрібною соломкою, перетріть, щоб вона стала м’якше.
  3. покришите цибулю дрібними кубиками, натріть моркву, порубати пучок зелені.
  4. обсмажте на сковорідці спочатку цибульну нарізку, потім покладіть морквину, смажте овочі разом до приємної рум’яності. В процесі посоліть, поперчіть, закиньте зелень.
  5. трохи остудіть, перекладіть в капусту, розмішайте.
  6. фаршируйте заготовки з перців овочевою начинкою.
  7. зробіть томатну заливку, розвівши пасту-томат в літрі води.
  8. закип’ятіть залишилися 2 літри води, влийте томатну суміш. Посоліть, підсолодіть, влийте масло, все, перераховані приправи. Коли заливка закипить, додайте оцет. Проваріть 5-8 хвилин.
  9. налийте в банку невелику кількість гарячої томатної заливки. Покладіть фаршировані перці. Потім налийте томат, наповнивши ємність доверху. Перед початком роботи раджу злегка прогріти банки, щоб вони не лопнули.
  10. стерилізуйте літрову тару на водяній бані в каструлі протягом 20 хвилин. Потім закупорьте будь-яким способом, переверніть, укутайте. Коли консервація охолоне, сховайте в льох.

Відео-рецепт: квашений перець по-молдавськи

Дуже цікавий рецепт, тому варто звернути на нього увагу. Вже одне те, що заготівля робиться без досить нудною стерилізації. Все відбувається природним чином, шляхом сквашування.

Цукор частенько замінюють медом, почалося це не сьогодні, за старих часів, коли справжній цукор був дуже дорогий, в заготовках використовувався натуральний продукт.

Буде потрібно:

  • болгарський перець-5-7 шт.
  • білокачанна капуста – 100 гр.
  • морква-50 гр.
  • часникові зубчики – 2 шт.
  • мед – 4 великі ложки.

На маринад:

  • соняшникова олія – 100 мл
  • оцет 9% — 75 мл
  • сіль, цукор – по 2 великі ложки.
  • вода-0,5 літра.

Як фарширувати:

  1. видаліть з овочів насіння з перегородками, відваріть протягом 3-5 хвилин в киплячій воді, потім швидко пролийте холодною водою.
  2. наріжте овочі, призначені для начинки. Часник роздушіть за допомогою преса. З’єднайте в загальному посуді, добре перемішайте.
  3. заправте спеціями, знову розмішайте отриманий салат.
  4. покладіть в кожну заготовку з перцю чайну ложку меду, потім фаршируйте капустяної начинкою.
  5. наповніть напівфабрикатами стерильні банки.
  6. з води, солі цукру, масла і оцту зваріть маринад.
  7. 6 розлийте його по ємностей. Пастеризуйте в киплячій бані приблизно 20 хвилин після закипання рідини в каструлі. Час дано для літрових ємностей.

Квашений перець на зиму фарширований капустою

Від такої закуски взимку вас за вуха не відтягнеш, тому раджу робити відразу багато.

Беремо:

  • перці-2 кг.
  • капуста-2,5 – 3 кг.
  • морквина-300 гр.
  • цибуля-200 гр.
  • селера – петрушка) – пучок.
  • соняшникова олія.
  • сіль крупного помелу-2,5 великі ложки.
  • лавровий лист-5-7 шт.
  • чорний перець-10-15 горошин.
  • кмин-маленька ложка.

Як заготовити:

  1. відріжте у перців плодоніжки, вийміть насіння і перегородки. Обполоснути.
  2. дрібно покришите цибулю, моркву натріть на тертці з великими осередками.
  3. наріжте качан капусті дуже тонкою соломкою. Посоліть, злегка перетріть руками, щоб пустила сік.
  4. порубати зелень селери або петрушки.
  5. плесніть на сковорідку трохи масла, викладіть цибульну нарізку. Пасеруйте до легкої прозорості.
  6. додайте моркву. Обсмажуйте протягом 2 хвилин.
  7. перекладіть в капусту обсмажені овочі, зелень. Заправте кмином, лаврушкою, покладіть горошини перцю. Ретельно перемішайте руками.
  8. закип’ятіть в каструлі воду, опустіть перець. Бланшируйте 3-5 хвилин, потім обдайте холодною водою.
  9. набийте перці капустою з овочами. Щільно укладіть в емальоване відро або велику каструлю
  10. накрийте плоскою тарілкою, встановіть гніт. Залиште при кімнатній температурі на 3-4дні.
  11. незабаром почнеться бродіння. Якщо з’явиться цвіль, промивайте тарілку.
  12. коли процес бродіння зупиниться, перенесіть заготовку в холодне приміщення з низькою температурою. Або розкладіть овочі по банках і відправте на полицю холодильника.

Смачний болгарський перець з капустою і рисом

Закачування з рисом стали останнім часом популярними, прикладом тому кабачки , які ми заготовили в цьому році, запрошую.

Знадобиться на 2 літрові банки:

  • перці – 1 кг.
  • лук – 350 гр.
  • рис-80 гр.
  • помідори-160 гр.
  • морквина-250 гр.
  • рослинна олія — 50 мл
  • сіль – 1-1,5 маленькі ложки.
  • чорний перець – ½ маленької ложки.

Маринад:

  • свіжі томати-800 гр.
  • томатна паста-велика ложка.
  • часникові часточки — 2 шт.
  • яблучний оцет-чайна ложка.
  • сіль-2 чайні ложки.
  • цукор-2-3 великі ложки.
  • лавровий лист-парочка.
  • чорні горошини-6-8 шт.

Маринуємо:

  1. заздалегідь відваріть рисову крупу до напівготовності (приблизно чверть години).
  2. вийміть з перців насіннєву частину, відправте в каструлю з киплячою водою. Відваріть протягом 3-5 хвилин, потім швидко остудіть в холодній воді.
  3. поріжте кубиками цибулю, викладіть на сковороду. Обсмажуйте до прозорості 2-3 хвилини.
  4. додайте терту моркву, продовжуйте обсмажувати до м’якості ще 3-4 хвилинки.
  5. з’єднайте обсмажені овочі з рисом. Додайте подрібнені кубиком помідори (з першого списку – 160 гр.). Посоліть, поперчіть.
  6. сумлінно розмішайте фарш. Заповніть їм заготовки солодкого перцю.
  7. займіться соусом. 800 гр. Свіжих томатів пробийте блендером, перетворивши в пюре.
  8. перелийте в каструлю, заправте спеціями, томатною пастою, подрібненим часником, оцтом. Доведіть до закипання, проваріть 5 хвилин.
  9. викладіть в соус напівфабрикати перців. Проваріть чверть години.
  10. розподіліть по банках, розлийте соус.
  11. стерилізуйте протягом 15 хвилин. Закатати, остудіть в перевернутому вигляді, тепло закутавши.

Заготівля по-румунськи

Це квашені овочі, заготовлені без стерилізації.

Беремо:

  • перці – 3 кг.
  • білокачанна капуста – 5 кг.
  • цибуля – 1 кг.
  • морква – 1 кг.
  • масло – за смаком.
  • сіль-150 гр.

Як заквасити:

  1. подрібніть капусту з морквою соломкою, цибулю-кубиками. Складіть в каструлю, тушкуйте до м’якості приблизно 10-15 хвилин. Посоліть, поперчіть.
  2. одночасно відваріть в киплячій воді випотрошені перці.
  3. нафаршируйте капустою, перекладіть в широку каструлю.
  4. притисніть тарілкою, потім поставте вантаж. Залиште на 3 доби.
  5. розподіліть по банках, залийте виділеним соком, простерилизуйте на водяній бані і закатати.

Наостанок ділюся ще одним варіантом маринування, цього разу авторським. Вдалих заготовок, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші фаршировані перці.