Дотримуючись дієти, люди часто забувають про те, що організму для нормальної роботи потрібна певна кількість поживних речовин і вітамінів. В результаті страждають волосся, шкіра і нігті. Зуби і ясна теж не є винятком.

Звичайно, вирішити всі проблеми з ротовою порожниною зможе стоматологія. Але будь-який кваліфікований лікар порадить вам, в першу чергу, включити в раціон продукти, завдяки яким про запаленні ясен і хвороби зубів ви ще довго будете згадувати.

Сир

Власне, всі молочні продукти є прекрасними постачальниками кальцію і фосфору, що беруть участь в утворенні кісткової тканини. Крім того, йогурт підтримує нормальну мікрофлору в роті, що запобігає появі неприємного запаху, а сир ефективно зміцнює зубну емаль.

Морепродукти

Включивши в свій раціон рибу і креветки, ви забудете про запаленні ясен, проблеми з волоссям і шкірою. У них міститься величезна кількість вітамінів і корисних речовин: Са, F, P, В1 і D. Продукти запобігають появі нальоту і руйнування емалі.

Жорстка їжа

Тверді овочі та фрукти корисні для всього організму. Це джерело вітамінів В, D, Е, С, РР, Ca, K, Mg, F, P, Fe. Крім того, жорстка їжа відновлює порушений кровообіг у яснах, допомагає усунути наліт, сприяє виділенню слини, яка омиває порожнину рота і зменшує кількість бактерій. Включіть в свій раціон яблука, свіжу моркву, огірки.

Необхідні зубам і яснам також ягоди, горіхи, зелень, цитрусові, яйця та мед.

Джерело