Кулінарна книга. Рецепти ” соуси, приправи
Чатні-густий соус з індійської кухні. Дуже смачні фруктові, але де ж стільки манго взяти, тому варю з помідорів. На моїй пам’яті жодне блюдо не викликало стільки захоплень. Їсти можна-з хлібом, з рисом, з м’ясом, з куркою. Можна просто ложкою з банки-тому я збільшила кількість чилі, а то цього літа я і так щотижня чатні варю, якщо ще й не гострий буде – доведеться варити через день.
треба:
- 1,5 кг помідорів
- імбиру півсклянки
- часнику півсклянки
- родзинок півсклянки
- гвоздики 4-5 шт.
- солі 1 ст. Ложка
- цукру 1 стакан (або менше)
- меленого чилі 1 ст. Ложка
- яблучного оцту 1 стакан
У первісному рецепті більше оцту і цукру десь на 50 відсотків, і на годину більше треба варити, але це для консервування, у нас чатні відлітає, тому такі пропорції. Так, ще в рецепті присутній кориця-я не кладу, не люблю її просто.
Насамперед треба почикати імбир дрібною соломкою.
І заповнити склянку доверху порізаним часником (дрібними пластинками)
Залити помідори окропом і очистити від шкірки
Порізати помідори, скласти в казан (у мене товстодонна каструля), висипати туди ж часник, імбир, родзинки, цукор, сіль і спеції, залити оцтом, перемішати і на вогонь.
Булькає на маленькому вогні години дві – дві з половиною, поки не придбає консистенцію густого варення. Потім можна поправити на солоне-солодке-гостре, у мене ще жодного разу потреби не виникало, хоча чатні однаковим не виходить, від сировини залежить, але кожен раз смакота.
Показувати спочатку старі
ок бар (13/09/2018)
Зварила, пробила блендером. Нічого собі такий соус вийшов. Смачно! першу порцію вже схомячілі))) буду робити потрійну, частина в банки, а частина по контейнерах і в морозилку.
А якщо протерти і як соус, просто часник і імбир досить крупно, та й помідори не однорідно, а кришки які, зберігати де? коротше одне питання.