Кулінарна книга. Рецепти ” соуси, приправи

Чатні-густий соус з індійської кухні. Дуже смачні фруктові, але де ж стільки манго взяти, тому варю з помідорів. На моїй пам’яті жодне блюдо не викликало стільки захоплень. Їсти можна-з хлібом, з рисом, з м’ясом, з куркою. Можна просто ложкою з банки-тому я збільшила кількість чилі, а то цього літа я і так щотижня чатні варю, якщо ще й не гострий буде – доведеться варити через день.

треба:

  • 1,5 кг помідорів
  • імбиру півсклянки
  • часнику півсклянки
  • родзинок півсклянки
  • гвоздики 4-5 шт.
  • солі 1 ст. Ложка
  • цукру 1 стакан (або менше)
  • меленого чилі 1 ст. Ложка
  • яблучного оцту 1 стакан

У первісному рецепті більше оцту і цукру десь на 50 відсотків, і на годину більше треба варити, але це для консервування, у нас чатні відлітає, тому такі пропорції. Так, ще в рецепті присутній кориця-я не кладу, не люблю її просто.

Насамперед треба почикати імбир дрібною соломкою.

І заповнити склянку доверху порізаним часником (дрібними пластинками)

Залити помідори окропом і очистити від шкірки

Порізати помідори, скласти в казан (у мене товстодонна каструля), висипати туди ж часник, імбир, родзинки, цукор, сіль і спеції, залити оцтом, перемішати і на вогонь.

Булькає на маленькому вогні години дві – дві з половиною, поки не придбає консистенцію густого варення. Потім можна поправити на солоне-солодке-гостре, у мене ще жодного разу потреби не виникало, хоча чатні однаковим не виходить, від сировини залежить, але кожен раз смакота.

Показувати спочатку старі

ок бар (13/09/2018)

Зварила, пробила блендером. Нічого собі такий соус вийшов. Смачно! першу порцію вже схомячілі))) буду робити потрійну, частина в банки, а частина по контейнерах і в морозилку.

А якщо протерти і як соус, просто часник і імбир досить крупно, та й помідори не однорідно, а кришки які, зберігати де? коротше одне питання.