Психічне здоров’я людини також важливо, як і фізична. Більш того надмірний стрес може позначитися не тільки на психіку людини, але і стати причиною або провокуючим фактором для розвитку серйозних захворювань внутрішніх органів і тканин. Захиститися від стресових ситуацій, які в сучасному житті чатують на людину на кожному кроці, можна, якщо знати кілька правил.

Старайтесь менше спілкуватися з людьми, у присутності яких ви відчуваєте себе не комфортно або, після спілкування з якими ви відчуваєте емоційне виснаження. У теж час, більше часу проводите з людьми, спілкування з якими приносить вам задоволення.

Важливо також проводити деякий час на самоті. Приділяйте собі коханому хоча б 10-15 хвилин, розслабтеся, сфокусуйтеся на собі, згадайте позитивні моменти, подякуйте навколишній світ за те, що маєте.

При цьому не варто замикатися в собі і ставати матір’ю, обов’язково у вашому оточенні має бути людина, яка допоможе вам впоратися з вашими емоційними проблемами.

Працюйте над собою, искореняйте комплекси. Пам’ятайте, що впевнена людина може протистояти будь-яких проблем.

Не карайте себе за скоєні помилки, не займайтеся самобичуванням за те, що вже не можна змінити. Шукайте у всьому позитивні моменти.

Джерело